TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringens systemskiften pågår för fullt, och det sker smygvägen när man inför grundtrygghet i stället för inkomstbortfallsprincipen i arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen.


Svenska folket vill dock ha en inkomstbortfallsprincip och därför tvingas man teckna tilläggsförsäkringar i stället för de vet risken att bli både arbetslös och sjuk och förlora för stor inkomst där förändringarna skulle bli för stora.
Det är fler och fler som tecknar tilläggsförsäkring mot arbetslösheten och det har ökat från 18 till 32 % och tilläggsförsäkringen för sjukdom har ökat från 32 till 35 %.


De som försäkrar sig blir självklart de som har råd, är friska och har jobb. De som har det sämst ställt har däremot inte råd.

Självklart blir detta en dyrare lösning än om man betalt detta via den arbetslöshetsförsäkringen eller den allmänna sjukförsäkringen som redan finns och där höjt avgifterna eller låtit bli att sänka skatterna. Regeringen har ju glömt att det är försäkringar där löntagarna avstått löneutrymme för att ha bra försäkringar, pengar som nu stulits av löntagarna.


Det är här regeringen gör en stor systemförändring genom att gå ifrån det som varit grunden i den svenska välfärdsmodellen nämligen ersättning enligt inkomstbortfallsprincipen till ett grundtrygghetssystem.


Men självklart kommer väljarna att genomskåda detta och det syns klart och tydligt att svenskarna vill ha en inkomstbortfallsprincip annars har man inte tecknat försäkringarna men de får nu en dyrare försäkring där de som mest behöver det står utanför. Gammal klassisk högerpolitik.Shit, du kom på oss...
Ja du har rätt,

Sverige går från ett socialistiskt till ett fritt samhälle


Lasse
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM