TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Om man är ute och åker lite på landsbygden så ser man ett enormt slöseri med resurser. Det finns på alltför många ställen man kör med traktorer på åkrarna som bara hackar upp det hö eller rättare sagt gräs som vuxit och sedan låter man det bara ligga kvar.

Jag skulle kunna tänka mig att orsaken ’är att man få ut någon form av bidrag från EU, s jordbruksfond som är bundet till arealstorleken. I vilket fall som helst måste detta vara fel, gäller det att hålla landskapet öppet så borde det gå att lagstifta om utan bidrag.


Att ge stöd för att slå ner grödan och låta den ligga kvar är ett slöseri både med pengar och miljömässigt fel där en traktor ska köra och den drivs med fossila bränslen. Ska det finnas ett stöd till jordbrukets å ska det vara till de som aktivt brukar jorden för näringens skull.


Behövs inte marken för jordbruksändamål går det väl att plantera skog på den för skog kommer att vara en bristvara i framtiden inte minst med de stora arealer som bara ska stå och förfalla och ruttna upp utan aktivt skogsbruk.

Det finns väl ingen annan näring som får stöd för att inte göra något. Har inte sett något stöd till verkstadsföretag som inte säljer sina produkter och så är det i många andra branscher.

Det är dags att sluta upp med att ge stöd till markägare bara för att man hackar upp det gräs som växer på ägorna och sedan låter det ligga kvar de pengarna som går till detta finns bättre användningssätt till.2009-07-05, 14:00  Permalink
Andra bloggar om:  


Bättre att hägna in och odla får

Då hålls landskapet öppet och ingen behöver köra traktor
dessutom är det gott med lammkött i grytan.

Inte roligt med energiskog för allergiker
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM