TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens blogg blev lån, kommer sent då Telia fortfarande inte fått ordning på mitt mobila bredband så jag måste köra några kilometer till 3G kan nås. har därför varit sysselsatt bland brom i potatislandet sedan kl 7 till det kom en riktig åskskur

 

 

I går redovisade Företagarna sin undersökning om kommunen sysslar med konkurrensutsatt verksamhet. Den rapporten hade vi fått en muntlig dragning av tidigare av Halvarsson men jag känner inte igen den bilden i media och om det beror på media eller att han far med olika budskap ska jag självklart fråga om
.
Vi kommenterade de frågor han tog upp och hans svar var entydigt tala om det då och i övrigt var han mycket nöjd.


Jag blev intevjuvad av radion och det ska sägas att den som talde med mig dessutom läst den utredning som Ernst & Young gjort åt kommunen och föredragit. den läser vi olika och jag tar Folkets Hus som exempel.


Folkets Hus har ett driftbidrag från kommunen för att ha låga hyror för kultur och föreningslivet och inga pengar går till Teatercaféet som speciellt utpekas. Det var också en förutsättning när vi fick statliga pengarna för just Folkets Husdelen som är att tillhandhålla lokaler


Där säger Ernst & Young att man ska säkerställa att det inte förekommer överföringar mellan uppdragsersättningen och den kommersiella verksamheten och det ska ske. Påminnas bör att Folkets Hus är en egen ekonomisk förening, och kommunens stora ägarandel var när man gick in och matchade de statliga pengarna.


Företagarna tog även upp UPAB och glömmer då bort att det är ett sätt att fastighetsägare ska kunna köpa sig parkeringar i ett Hus i stället för att bygga på den egna tomten och det huset skulle likna något så då blev det lite kontor och även affärslokaler.


De vill företagarna att ska bort och att ett kommunalt bolag inte ska hyra ut men varför sa man då ingenting om restaurang Rex som ligger i rådhuset. Jag kräver likadant synsätt om man ska vara trovärdig.
Det har ifrågasatts om kommunen ska syssla med persienntillverkning och returmarknaden och det ska det enlig svensk lagstiftning


Sysselsättning av handikappade i kommunerna regleras bl.a. i lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Enligt lagen ska kommunerna bedriva dagligverksamhet för personer i yrkesverksam ålder som är utvecklingsstörda eller har andra typer av begåvningsmässiga funktionshinder och som saknar förvärvsarbete och inte utbildar
sig.
KOMMUNERA FÅR TA HAND OM MÄNNISKOR SOM FÖRETAGEN KASTAT UT ELLER INTE VILL HA av olika orsaker men något måste de göra, det finns inga jobb som inte någon annan kan göra.


Den här debatten kommer vi åter till när vi svara på utredningen som Ernst & Young gjort men apropå företagarna så ansåg man att det ligger inom kommunens ansvar att sponsra deras kongress, Umeå Convention byrå raggar hit kongresser och vi ger 400 000 , Umeå C 100 000 kr och de får dessutom bidrag från UPAB och har en massa arrangemang där jag tackat nej till att övertyga flera att gå med då de flesta tycker de gör ett bra jobb, dessutom satsar vi 600 000 på kulturnatta och 700 000 för sommaren i City allt för centrums utveckling och visst kan man fråga sig om vi ska syssla med detta i framtiden då ekonomin blir kärvare när det inte har någon betydelse för företagen, i alla fall har ingen sagt det.2009-07-01, 16:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Lennart

Har de inget annat att hacka på så kan vi i Umeå luta oss tillbaka och vara riktigt nöjda
Tack för att du visar din åsikt!

Dina åsikter visas som underlag för en sajt som samlar alla bloggares och mediers åsikter om mobilt bredband.

Hitta ditt inlägg på http://www.mobiltbredbandfighten.se under "negativt" på Telia.

Be gärna dina läsare att berätta sina åsikter om sitt mobila bredband. Åsikterna kommer också att publiceras på sajten vilket gör det enklare för konsumenten att välja rätt bland alla bredbandsleverantörerna lovar guld och gröna skogar i sina reklambudskap.

MVH
Patrik, administratör på Mobilt Bredband Fighten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM