TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Edward Riedl moderaternas gruppledare blir alltid sur och påstår att jag gnäller när jag säger att regeringen ingenting gör. Det får han väl tycka men jag kan konstatera att BNP faller mer i Sverige än de allra flesta länderna i Europa och vi ligger i topp när det gäller ungdomsarbetslösheten.


Jag har aldrig skyllt hela den globala krisen på regeringen men det har gått att dämpa med en aktiv politik. Man har sänkt skatterna för de som har det bäst och pensionärer, sjuka, arbetslösa, fått det sämre. Det tycker jag är en orättfärdig politik och ökar klyftorna i samhället men nog vet jag att det är ett led i den moderata politiken.


Kommuner och landsting skulle kunna mildra effekterna av krisen genom att erhålla pengar för att kunna behålla välfärden och det är ett bättre recept än att börja säga upp vilket ytterligare bidrar till ekonomins försämring.
Har inte sett att en enda krona av de 28 miljarder som avsattes för fordonsindustrin börjat användas, tex. för kompetensutbildning för personal i stället för att folk sägs upp. Har varit en bättre åtgärd för jag tror vi är överens om att det kommer att svänga framöver. Den högerledda regeringen i Tyskland har vidtagit ganska kraftiga åtgärder för att rädda sin fordonsindustri


Jag har saknat aktiva åtgärder för att bromsa krisen och de satsningar regeringen påstår sig göra är inte ens i närheten av vad man drog ner på arbetsmarknadspolitiken för något år sedan. Kommunernas kostnadsökningar för försörjningsstödet är en följd av brist på politiska åtgärder. Jag skulle kunna sitta och räkna upp många fler saker som man kunnat göra som dämpat krisen men man valde skattesänkningar för de som har det bäst i stället för att satsa för framtiden. De skattesänkningar man gjort har inte gett några nya jobb.


Nu ska jag iväg på Solvalla för att se dagens V75 omgång och självklart hoppas jag på lite tur, för tur behöver man även i travet om det ska bli vinster2009-05-30, 08:53  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM