TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Inom Umeåregionen driver vi en hel del projekt tillsammans. Ett av projekten är hållbart resande. Och vi har sett flera aktiviteter som rapporteras om i media men en del tål att upprepas.

 

Oansvariga föräldrar?
Ta den del som undersökte hur barnen tog sig till skolan. Då visade det sig att 59,3 % av barnen åkte bil, trots att barnen hade mindre än 1 km till skolan så åkte man bil.


Man kan väl inte med bästa vilja i världen säga att det är bra för miljön och inte heller bra för folkhälsan. Att gå upp till 1 km kan inte ta mera än ca 12 minuter och skulle ge en nödvändig morgonpromenad som skulle vara bra för hälsan och för lärandet. Dessutom får barnet ingen ful ovana och lär sig att det är bil man ska använda, trots det korta avståndet.


* Tomgångskörning
Som kanske flera av läsarna sett så pågår det dessutom inom taxi prov och tester med att få bort så mycket tomgångskörning som möjligt. Här finns många olika exempel på hur mycket pengar som skulle kunna sparas om tomgångskörning undveks bara vid hämtning av resenärer.


Ett av de mest extrema exemplen är en besparing på 3540 kr på 3 månader och det är över 12 000 kronor på ett år. Nog måste det gå att minska ner tomgångskörningen avsevärt och därigenom skapa bättre lönsamhet och därigenom utrymme för t.ex. högre löner.


Som tur är finns det ny teknik som gör att motorerna stannar av automatiskt även vid en signalkorsning om det är rött ljus. Det är självklart bra ur miljösynpunkt dels att de nya bilarna stannar och att tomgångskörningen upphör.


Fler tips och projekt kan du läsa om på webben för hållbartresande, www.smartaresor.nu. Så ta chansen och lär mer om hur man spar pengar, miljö och förbättrar hälsan.2009-05-28, 07:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM