TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagarna har vi fått se hur en av regeringens kampanjorgan angriper Vanja med meningen att skada socialdemokratin. Och igår fick vi se ett av de grövsta övertrampen som ett media kan göra. Expressen hade en intervju med Vanja Lundby Wedin om Riva del Sol men den stora bilden som man använde visade sig inte vara Vanja utan någon annan. Man tycker att det borde vara straffbart att göra på detta sätt, i alla fall att det finns någon form av straffsatser. Expressens agerande borde ställa krav på kraftiga förändringar om vad media får och kan göra.


Sen är det svårt att förstå att en journalist som tycks känna folk så väl att man kan missta sig på en sådan känd person som Vanja. Men har också svårt att förstå varför man svarar på frågor från denna journalist överhuvudtaget.


Chefredaktören gick sedan ut och bad om ursäkt för felet men vad hjälper det. Klagar man mot en felbehandling blir det efter ett par månader en notis om vad pressens opinionsnämnd har sagt men vad hjälper det.


Som Expressen betett sig med direkta förvanskningar så kan det nästan liknas vid hur nazisterna förde folk bakom ljuset eller hur kommunistiska tidningar förde fram det kommunistiska budskapet.


Det borde vara mycket kraftfulla böter mot lögner i media. Detta är bara ett exempel men det finns hundratals andra som alla visar på medias förfall. Bojkotta Expressen.

* Vad har VK sagt
Idag står det i en insändare i VK att kommunen ska satsa 410 miljoner på kulturhuvudstadsår och man hänvisar till en artikel den 13/10 2008. Jag har pratat med Anders Brodin och förklarat att det inte finns en endaste krona avsatt i budget för kulturhuvudstadsåret. Trots detta publicerar VK en anonym insändare med dessa lögner om satsningar på kulturhuvudstad.


Jag tycker det är ynkligt att man tar in insändare som ljuger. För att inte tala om vissa sjuka kommentarer på nätet som VK också är ansvarig utgivare för.2009-05-26, 08:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Vi behöver väl en Svensk Pravda. Media är alldeles för privatägt och högerorienterat.
Det finns inte en chans för socialism ocjh svaga människors upprättelse att få del av samhället.
"Som Expressen betett sig med direkta förvanskningar så kan det nästan liknas vid hur nazisterna förde folk bakom ljuset eller hur kommunistiska tidningar förde fram det kommunistiska budskapet."

Nu får du se till att skärpa dig ordentligt. Att jämföra expressen som i sin iver att hitta ett skoop gjort en stor blunder med statlig propaganda från nationalsocialister och kommunister är oförståeligt och korkat.

Tänk bara om det var fler som läste din blogg, och gärna fler av dina väljare. Då skulle Umeås framtid se mycket ljusare ut för du skulle snabbt tappa folkets stöd med tanke på alla de blunders som framförs.
Ja jag blev också mycket upprörd över expressens falsarier. Såg att LO s jurister höll på att kolla om det fanns någon rättslig åtgärd att ta till

Men egentligen visar detta hur desperata borgarna börjar bli. Deras politik har havererat och de har ingenting att ta till. Då slår man till med denna dynga.

Jag och mina kollegor i forskningsvärlden åker ofta på konferenser. Jag känner ingen inklusive mig själv som inte kan tänka sig att förlänga resan med någon dag när man ändå är ute o rör sig. Ibland har konferensen ett program efteråt som man kan ansluta sig till och göra en utflykt till vindalarna i Bordeaux. iofs betalar man för utflykterna själv men det är ju så att ofta om man stannar över helgen så kostar flyget mindre än om man åker direkt.

Ibland tar konferensen en paul en hel eftermiddag och då åker man på resa tillsammans och kollar på nått fint. Det händer väl att man diskuterar lite vetenskap och knyter kontakter så det känns inte så konstigt.

Ibland följer respektive med och har sitt eget sk fru-program som de betalar för så klart. men om inte hotellet kostar mer för en än för två så bor ju maken i hotellrummet också. Annars betalar man 33 % av hotellkostnaden privat.

Inget konstigt med det. Men när Wanja och hennes man gjorde som alla andra .... då blev det konstigt.
Jag hoppas att juristerna i LOborgen kan hitta en fin abrovinkel och stämma Expressen för förtal.

Ett fett skadestånd som definitivt sänker blaskan skulle sitta fint.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM