TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fullmäktige sammanträder idag och vi har inte så många beslut att ta. Trots det håller vi nästan alltid på länge men jag är inte så säker på att det stärker demokratin.

* Kommer Maud att bidra till att Volvo flyttar till Belgien?
Jag tycker att regeringen saknar en nationell handlingsplan för den svenska fordonsindustrin. Man har heller inte vidtagit nodvändiga åtgärder för att fabrikerna ska vara kvar i Sverige. Jag har idag kunnat läsa på nätet på vk.se att Volvoledningen är ute efter att försöka flytta så mycket verksamhet som möjlighet till Belgien. Frågan är om regeringen överhuvudtaget kommer att reagera.

 

* Näringslivsklimatet
Vi har fått ta del av Svenskt Näringsliv undersökning om vad som är bra företagsklimat men hur jag ser på deras undersökning och vad den står för ids jag inte ens kommentera.


Vi har också fått ta del av en undersökning som kommunen beställt av en extern revisionstjänst som har granskat om kommunen och dess bolag konkurrerar med det privata näringslivet.


Som vanligt gäller det att alltid se över verksamheter där det kan finnas brister och/eller om det finns saker som angränsar till det kommunen inte bör syssla med.


Företagarna har också muntligt presenterat sin undersökning och även utifrån den finns det saker som behöver klarläggas men så mycket törs jag ändå säga att de är ganska nöjda.


Däremot förstår jag inte varför man tycker att UPAB bara ska äga parkeringsgaraget och inte de övriga verksamheterna som finns i huset. Parkeringsbolaget är och var ett sätt att hjälpa företagarna i Umeå att ordna parkeringsplatser. Detta gjordes så att fastigheterna kunde byggas ut, om och till. Fastighetsägarna har ju köpt sig fria i och med att lägga in pengar i bolaget. Att stycka av en del i huset som nu vissa vill framstår som märkligt.


Varför reagerar jag då på detta? Svaret är enkelt, speciellt då ingen har tagit upp att vi hyr ut lokaler till restaurangverksamhet i Rådhuset, kanske det mest attraktiva läget i hela stan. Eftersom vi knappast vill sälja Rådhuset borde då konsekvenserna vara att vi upphör med att hyra ut till restaurangverksamhet. Vi kanske bör pröva detta med den inställning som finns, även om jag mycket väl vet varför vi gick ut med en restaurangverksamhet i lokalerna då vi tyckte det var ett lämpligt läge för just restaurangverksamhet.2009-05-25, 14:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM