TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi lagt vår budget i Umeå och det har varit svårt. vi tappar netto 271 miljoner i intäkter och det handlar om mindre skateintäkter även om vi fått några korvören av de 7 miljarderna och sänkta arbetsgivaravgifter.
Regeringen har ju valt att sänka skatterna för de som har det bäst medan pensionärer, sjuka, arbetslösa inte fått skattesänkningar och då kan inte kommunerna höja kommunalskatten.

Vi får övervintra tills vi byter regering och får en som tycker det är viktigt med välfärd ute i kommunerna.
Gå in på vår hemsida så ser du hur vi tacklar detta http://www.socialdemokraterna.se/umea


2009-05-19, 19:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Vi går från världens mest beskattade land till världens näst mest beskattade land och det är kris?

Vad har ni socialdemokrater gjort med alla pengar för vi har knappas världens bästa vård, skola eller omsorg...

JO jonas

vi har i sverige en generell välfärdspolitik som innebär att samtliga medborgare har rätt till vård skola omsorg av hög kvalitet.

Det är klart att de i andra länder finns de som får tillgång till ännu bättre skolor och lyxsjukvård. Men då har de också betalat ur egen ficka en sjukförsäkring eller en skolavgift. När man tittar på det totala skattetrycket i olika länder och jämför med Sverige så måste man också räkna in sådana kostnader. I regel visar det sig då att skattetrycket i Sverige inte är särskilt högt.

Sen finns det ju då de som tycker att det är bra att själv få välja vilken nivå på sjukförsäkringen man vill ha. Till dem vill jag säga: Kolla in filmen SICKO
Tyvärr är de så i många länder att man inte har råd med sjukförsäkringen trots att man har 2-3 jobb. då är det bara att gilla läget och dö när man får cancer
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM