TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


* Öppet bredbandsnät
Under lång tid har många efterfrågat ett öppet stadsnät för bredbandstjänster och att konsumenterna fritt får välja operatör. En del tyckte att Umeå kommun sysslade med det som marknaden skulle sköta. Nätet är öppet men det ser nog ut som om att det är statligt ägda företag som Telenor och deras dotterbolag och andra statliga företag som gynnats mest. Det dök i alla fall inte upp någon stor marknad med privata företag när nätet öppnades. Däremot blev det tyst på kritiken, men det kommer inte att bli att subventionera statliga företag – det är fullständigt säkert.


* Folkpartiet vill ha elitklasser med intagningsprov
Förslaget är från årskurs sju och visar på att Folkpartiet övergett en likabehandling av elever och att skolan kommer att skita i samhället. Det är ytterligare ett förslag med att slå sönder den svenska skolan som blivit en spottkopp för Jan Björklund och Folkpartiet.


* Skärpta krav på friskolor
Däremot gläds i alla fall jag åt att Miljöpartiet nu är beredda att skärpa kraven på friskolorna och att vinsterna ska gå tillbaka till skolan. Dagens system är helt orimligt. Se bara vilka höga vinster delägarna i Minervaskolan, däribland Anders Sjölund, tidigare plockat ut och dessutom klagat på att ersättningen från kommunen varit för låg.


Ingen vet heller hur regeringens förslag inom förskolan från den 1 juli kommer att slå men jag är helt övertygad om att det är kostnadsdrivande samt att kompensationen till kommunerna är för låg. Kommunerna har däremot regeringen helt glömt bort att kompensera för de beslut man infört.


* Dyrare mat
Mycket av maten har blivit dyrare på grund av den låga kronkursen. Det slår framförallt mot dem som har det sämst ställt. När tilltron till den svenska kronan rasar (som är en del i regeringens ansvar) så bidrar det till ökade orättvisor som så mycket annat som regeringen hittar på.2009-05-19, 17:45  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM