TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag lägger vi vårt budgetförslag för nästa år. Det har väl inte undgått någon att det har blivit fruktansvärt tungt ute i kommunerna och att vi och många med mig är oerhört besvikna på att regeringen inte satsar på kommunerna. Dels för att behålla välfärden men också som en del i att lösa jobbkrisen.


Jag tycker rent ut sagt att det är skamligt av de lokala företrädarna för alliansen att inte driva på om mera pengar till kommunerna. Det gör till och med SKL (Sveriges kommuner och landsting). Jag ser också att jag fick rätt när jag tidigare sa att det inte fanns utrymme för skattesänkningar.


Vi mister netto 271 miljoner kr i förhållande till den plan som gäller och då är det räknat med de extra pengar vi får av de sju miljarderna samt sänkningen av arbetsgivaravgifterna. Det här får självklart konsekvenser så till vida att ramar måste minskas och inte räknas upp men hur vi gjort bedömningarna kommer vi att presentera i eftermiddag.

Nu blir dock prisökningarna och även löneökningarna lägre än vad vi hade i den nu gällande planen men å andra sidan är det flera avtal som sänkt lönerna vilket gör att skatteintäkterna minskar.


Vi får hoppas på att det kommer en ny regering efter nästa val som tycker att välfärden ska säkras på ett bättre sätt än vad nuvarande gör. En regering som kommer med mera pengar till kommunerna. Att höja kommunalskatterna slår hårdast mot de som har de lägsta lönerna, därför är det statsskatter som ska höjas om det behövs skattehöjningar för att säkra välfärden.


* Älgar finns de?
Visst finns det älgar både ute i skogen och dessutom på Älgens hus i Bjurholm. Jag såg i dagens media att en av älgkorna nedkommit med trillingar (alltså att en av älgkorna fått tre kalvar!). Det är inte så vanligt men det måste betyda att älgarna trivs hos min gamle kollega Christer Johansson uppe i en by någon mil väster om Bjurholm.


Christer som en gång i tiden var en framgångsrik skidåkare men så småningom började bygga upp detta med Älgens hus. Det var säkert många som under resans gång dömde ut detta projekt som en hopplös satsning men jag gläds med de framgångar som han har gjort. Det är bra för Umeå med en sådan besöksanläggning i närheten. Älgens hus är värd det pris det kostar.2009-05-19, 08:03  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM