TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I fredags fick jag en intressant föredragning om den ekonomiska utvecklingen i många länder och ärligt talat ser det inte speciell ljust för Sverige.


Sverige är det land där BNP fallit mest i världen och exporten rasar i fritt fall nedåt. Arbetsmarknaden minskar i snabb takt och det finns ingen som ser någon ljusning, vilket inte är att undra på då det görs alldeles för lite från regeringen. Det befaras att vi kommer att få en arbetslöshet på uppemot 12 % och det kan bli ännu värre om kommunerna och landstingen tvingas skära ner i sina verksamheter då inte staten tillför tillräckligt med pengar.


Därtill rasar vinsterna i företagen och vi har haft det största vinstraset sedan 1870 (dock har vinsterna varit ovanligt höga en tid). Sen till konsumtionen. Världskonsumtionen består till 20 % av USA samt Tyskland och Kina med vardera 7 %. Det senare var mindre än jag trodde. Däremot är det fortfarande en tillväxt i Kina på runt 6 % så det gäller att kunna göra affärer med dem.


I krisens spår mår de unga väldigt dåligt. Ett tecken på det är att en av sex kvinnor funderat på att ta livet av sig, det framgår i en undersökning från Folkhälsoinstitutet. Nu får vi väl se om de får vara kvar för regeringen tog ju bort Arbetslivsinstitutet då man hade kritik mot arbetsmiljön.


Fler företagen får svårigheter med att betala sina räkningar i tid. Det leder till ökade konkurser och ännu högre arbetslöshet. Dessutom har regeringen ännu inte fått ordning på kreditmarknaden. Vi står därför inför stora utmaningar som inte förbättras av att regeringen är passiv.2009-05-18, 14:08  Permalink
Andra bloggar om:  


Finland är i samma läge och har sett samma drastiska konjunkturnedgång. Det kanske inte beror på att finnarna för så dålig politik, utan är ju också vad som händer med små länder med liten tjänstesektor som är mycket beroende av exporten.

http://www.stat.fi/index_sv.html

Det positiva för Finland och Sverige är att när konjunkturen väl vänder upp så går det också snabbare upp för våra länder.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM