TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I helgen tog jag en kort bloggpaus då det var mycket att göra i Långvattnet. Mossbekämpning, vedkapning, krattning, få bryggan i ordning, travspel och mycket mera. Även schlagerfestivalen ägnades en liten stund och det är bara att inse att Europa inte gillade den svenska låten.


När jag kom hem och läste VK så blev jag lite förvånad över Anders Sjölunds agerande. Inte för att han i sitt utspel var dum mot mig men att han inte inser att det är moderatpolitiken som gör att man sitter i opposition.


Att han hamnade på sidan av var väl först och främst för att Ulla Lövgren blev inkryssad till riksdagen på hans bekostnad. Och sedan förra valet så var det misstanke om skattebrott. Min minnesbild av den grupp som finns i moderaterna var att Ågren och Riedel alltid backade upp Sjölund, men jag kanske har fel. Men som sagt lite förvånad över agerandet är jag ändå.


Dagens blogg innehåller några reflektioner från förra veckan:


* Det verkar som om regeringen har tänkt plåga ihjäl Sveriges kommuner då de spelar svälta räv med oss, det behövs mera pengar! Skattehöjningar i kommunerna är fel väg att gå.


* Regeringen pratade mycket om utanförskapet inför förra valet. Då var det en extrem högkonjunktur. Nu ser man en helt handlingsförlamad regering som skryter med de små saker man lagt till i budgeten. Regeringen som skar ner för att sänka skatten för de som har det bäst. Ungdomarna är det riktigt synd om just nu.


* Efter vad som skrevs i VK i slutet av förra veckan är jag verkligen tveksam om det verkligen är främlingsfientlighet som ligger bakom de oroligheter som skett i Vännäs?


* Detta med att pröva om ett skyddsombud ska kunna åtalas för att en olycka sker måste ju bero på att åklagarna inte törs ge sig på de grova brotten. Arbetsmiljölagen säger ju att ansvaret för arbetsmiljön är arbetsgivarens.


* Vi har fått en ny operachef på plats och HUMLAB är invigt.


* Apropå byggnader, tänk om folk kunde lära sig vilka byggnader som tidigare fanns på vissa platser i Umeå och då inser att det inte alltid sett ut som det gör idag. Jag har svårt att se att det är en jättebra stadsmiljö där jag själv bor liksom på vissa andra ställen.


* Är inne i lite flyt på travet, vilket är kul. Även om det blivit många rätt så har vinsterna varit små, fast det går ju ut på att hitta rätt, det är det som är utmaningen.


* UIK gör ett gott jobb och det händer något kring Lövens spelartrupp. Bra.


* Sist men inte minst så skiter regeringen i Sverige och hela den svenska fordonsindustrin. Inte en enda krona av det stödpaket på 28 miljarder som beslutades har använts.2009-05-18, 08:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM