TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har väl inte undgått en enda person att det pågår ett systemskifte inom svensk politik ledda av moderaterna.


Moderaterna säger sig uppmana sina landstings och kommunpolitiker att diskutera skattehöjningar i kommuner och landsting. Det kan tyckas vara en sund ide men man kan ju höja statsskatten.

Det vill man inte för de statliga skattesänkningarna har gått till de som har det bäst. En skattehöjning i landsting och kommuner tas ut även ut av pensionärer och ungdomar, arbetslösa och sjuka och tär på marginalen på de som redan har mycket små marginaler.


Att höja kommunalskatterna är ett sätt att öka klyftorna i samhället.
Andra delar i systemskiftet är att ge så lite ersättningar i a-kassa och sjukförsäkringar och andra försäkringar att man ska teckna privata försäkringar för att ha en garanti. De som har råd med försäkringar är de som redan har tillräckligt medan nivårena sjunker liksom marginalerna för de som redan har små marginaler.


Så kommer också sjukvården och andra system att förändras att man ska kunna köpa sig sjukvård, kanske utbildning, bättre trygghet ja listan kan göras hur lång som helst.


Man räknat inte heller kultur och fritid till kärnverksamhet trots att alla egentligen vet att kultur och fritid är en av de viktigaste åtgärderna i det förbyggande arbetet som ska förhindra ungdomar att hamna på sned och i ett senare löga riskera att hamna på utgiftssidan. Kultur är en viktig del för att skapa bra livsmiljöer för människor.


Dras den verksamheten ned och avgifterna måste chockhöjas så kommer många människor unga som gamla att ställas helt utanför kulturen lokalt och hänvisas till usel kultur via TV.


De som redan har små marginaler och som inte fått skattesänkningar kommer inte att ha råd att låta sina barn delta i föreningslivets fritids och sportaktiviteter och det blir till för den grupp som fått skattesänkningar och kan betala högre avgifter.


Så här ser det ut på område efter område och man gör detta i sken av att det är kris.
Regeringen använder krisen till ett systemskifte där den generella välfärdspolitiken raseras och det blir inte behoven som styr utan plånbokens storlek.

 

Vi väntar på en ny regering efter nästa val som ser till att kommunerna får de pengar de behöver för att ha en bra välfärdspolitik ute i kommunernaFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM