TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är skönt att vakna när vädret är vackert. Solen skiner och att man får vara frisk. Läsa tidningar är också en bra morgonsysselsättning även om det ibland är lite osanning. Ta bara det som skrivits om det som hände i Vännäs. Enligt källor är inte främlingsfientlighet som är huvudorsaken och det måste reageras mot rätt saker.


Däremot dröjer det inte länge förrän man både blir besviken och förbannad över den politik som regeringen för. Visst är det en global ekonomisk kris vi hamnat i men det är ändå på den nationella nivån man kan föra en bra fördelningspolitiken.


Klyftorna ökar kraftigt med den förda politiken och mellan olika grupper. Mellan de som har jobb och de som står utan, mellan de som är friska och de som är sjuka och det gäller inte bara ersättningen utan även inom sjukvården enligt en färsk rapport. Men också mellan de med hög utbildning och de som har låg utbildning, mellan invandrare och de som är födda i Sverige, mellan pensionärer och folk mellan 30 till 65 år, mellan ungdomar och de i samma ålder.


Det är nya klassgränser som uppstår och främst mellan de som redan har och de som inget har. Utanförskapet ökar med den förda politiken. Och det här kan regeringen göra något åt om man vill. Kommunerna står för stora delar av välfärden men regeringen säger man nej till nya pengar och nu säger till och med moderaterna att man får höja skatterna.

 

Men det är inte de kommunala skatterna som ska höjas för det slår hårdast mot de sämst ställda utan det är de statliga skatterna. Dessutom ska kommunerna kompenseras för de beslut som regeringen orsakar som t.ex. försörjningsstödsökningarna och för annan lagstiftning som dessutom ökar klyftorna.


Jag hade rätt för ett år sedan när jag sa att det fanns inget utrymme för skattesänkningar i Umeå. Det var inte svårt att förstå att regeringens politik skulle bli ökad belastning på kommunerna.2009-05-14, 08:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Det synes ju vara tämligen meningslöst att främst betrakta den fördelningsmässiga bristsituationen, istället för att verka progreesivt för en utveckling och ett merskapande av den fördelningsbara nyttosituationen.
...och vad hände med klyftorna mellan 1994 och 2006, menar du?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM