TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Visst undrar man om Anders Borg lyssnar på någon alls. Han tillsatte ett finanspolitiskt råd, visserligen skedde det under extremt goda förhållande då effekterna av den tidigare förda politiken fanns kvar.


Nu tycker detta råd att det regeringen gör i stimulansåtgärder inte är tillräckligt. Rådet anser att statsbidragen till kommunerna bör höjas mera än vad regeringen aviserat. De vill också göra arbetslöshetsersättningen konjunkturberoende så att den blir mer generös i dåliga tider.


Jag tycker att regeringen gör en total felbedömning då man tror att låga ersättningar och dåliga regler skulle ge större lust att arbeta och att folk är arbetslösa för att ersättningarna är för höga.


Rådet anser också att arbetsmarknadsutbildningen bör utökas och att stöd till utbildning i företag skulle kunna ges där avtal slutits om kortare arbetstid. De föreslår dessutom höjd pensionsålder. Det senaste kanske inte är det som är problemet just nu men som försörjningskvoten ser ut är det ett förslag som man bör fundera över.2009-05-12, 08:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja det är klart att synpunkterna skall beaktas. Men den som läst Sven-Erik Österberg och Ylva Johansson beskriva läget i rapporten"Arbete och lön för alla måste ju se , att de backar på en del punkter även om de låtsas att det inta alls är någon förändring.
" Under det senaste året har vi socialdemokrater omprövat vår politik.Det var nödvändigt" Förändringen tyder på ganska stor förståelse för Alliansens metoder.
Men det är klart att detvar frestande att skylla den globala krisen på Alliansen. Jobbavdraget vill de ju behålla - eller vill de ta bort den löneförbättring de lägst betalade fick? Kanske ersätta med bidrag?

Calmfors och rådet gillar jobbskatteavdraget..... Gör du det? Eller använder du rådet som en godispåse?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM