TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Min kollega Bucht i Haparanda har föreslagit att kommunanställda ska sänka sina löner för att man ska slippa uppsägningar. Jag delar inte alls den uppfattningen och tror inte att det löser problemen.


För det första är nog inte de kommunanställda de som har de högsta lönerna och då skulle lönegapet öka ytterligare vilket även får effekten att pensionerna blir lägre.


För det andra minskar konsumtionen och handeln om så stor del av arbetsmarknaden får lägre löner. Det innebär mindre handel, färre handelsanställda, färre som jobbar med tillverkning av det som säljs i handeln och dessutom minskar momsintäkterna för staten.


För det tredje minskar självklart även skatteintäkterna för kommuner och landsting vilket i sin tur ger mindre intäkter och ytterligare nedskärningar.
Lönesänkningar för offentliganställda är inte lösningen på dagens problem och jag har även svårt att se att det skulle säljas mer lastbilar eller skogsmaskiner om lönerna sänktes.


Lösningen på problemet ligger på regeringen och mera medel till kommunerna. Om staten inte har de pengarna eller om inte är villig att öka underskotten marginellt (för i statens budget är det marginellt) så finns möjligheten att höja skatten för de som tjänar mest. De har fått stora skattesänkningar trots att de inte var i behov av mera pengar medan däremot sjuka, arbetslösa och pensionärer som har det sämst ställt inte fick del av skattesänkningarna.


Utvecklingen som regeringen pressar fram skapar stora klasskillnader mellan de som har arbete och de som är står utanför arbetsmarknaden oavsett vad utanförskapet beror på.

* Centern sviker Norrland
Just nu har Banverket och Vägverket tagit fram förslag om de framtida infrastruktursatsningarna de kommande 10 åren. I norra Sverige har vi kämpat för att få en Norrbotniabana men den finns inte med i myndigheternas förslag.


Till min stora förvåning går centerns nya kommunalråd, Maria Kristoffersson, i taket då Erik Bergkvist är kritsikt mot förslaget. Man kan ju nästan tro att på den reaktionen att myndigheten har lagt ett förslag som kommer från departementet och är ett ministerstyre.


Vi måste hålla ihop i norra Sverige om vi ska få några pengar till infrastruktur i Norrland så att inte alla pengar far söderut som verkar vara inriktningen på centerns politik. Centerns regionalpolitik är en ren Stockholmspolitik.2009-05-11, 15:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM