TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Centern har kallat sig ett grönt alternativ men har numera blivit ett mörkblått alternativ. Den centerstämma som hållits har tydligt visat att centern numera är ett parti till höger om moderaterna.


Det är inte bara i enskilda frågor som det visar sig. Den gröna ikonen föll som en sten, för det var en ikon utan innehåll, när man accepterade kärnkraften. Men det var också endast en grön ikon när det gällde t.ex. jordbrukets påverkan på miljön. Då var man inte heller särskilt grön.


Inte att undra på att Hörnlund är förtvivlad över sin lärling, Maud Olofsson, som han hade just som lärling.
Centern har numera helt lämnat regionalpolitiken och devisen att hela Sverige ska leva. Istället för man en centralistisk politik där jobben försvinner från Norrland och hamnar i storstäderna.


Till och men K.G Bergström sa igår på en direkt fråga om var centern befinner sig på den politiska skalan: "till höger om moderaterna".


Vad som blev ännu tydligare när man hörde deras representant Lena Ek säga att för centern så går den fria rörligheten före kollektivavtalen. Då har man för det första brutit mot de grundkrav som Sverige hade inför EU-inträdet, nämligen att i Sverige skulle svenska kollektivavtal gälla. Efter Lavaldomen behövs nya regler i EU som befäster svenska kollektivavtal och då ska man inte skicka dit centerpartister.


Vill man inte rösta på socialdemokraterna så fråga vilket parti som delar uppfattningen om svenska avtal i Sverige. Sysselsättnings- och näringspolitiken är väl inte heller centerns starka sida.


* Jag skäms över våra grannar
Vännäs kommun, vår grannkommun, har medborgare som beter sig på ett helt oacceptabelt sätt vilket hände i helgen mot de flyktingar som valt Vännäs som sitt hem.


Den typen av främlingsfientlighet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, oavsett vad som var den utlösande faktorn. Jag tillhör de som tror att vi i Sverige, om vi ska klara av den framtida arbetskraften, behöver fler invandrare, inte att vi ska skrämma iväg dem.2009-05-11, 08:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM