TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Centern blåare än moderaterna.
Centerpartiet har förändrat sin politik total sedan Maud Olofsson blev partiledare och en del kallar det Stureplanscentern. Personer som Börje Hörnlund med flera med fötterna långt in i den centerpartistiska myllan är mycket besviken över den kovändningen.

 

De menar att centern har starka rötter och band i bonderörelsen, en stark förankring i landsbygden och de små kommunernas problem och vill ha en regionalpolitik där hela Sverige ska leva. De ser och känner att allt detta är som bortblåst.


Nyss har man haft stämma och tagit beslut om riktlinjer i politiken och alla besluten har en entydig riktning om en kraftig högervridning och att man nu ligger längre ut på höger och vänsterskalan än moderaterna. Det framkom även i ungdomsförbundets ställningstagande att tillåta sexhandel och även skapa en marknad för denna, marknadsliberalism kallar jag även det.


Deras syn på arbetsrätt, LAS, EMU, kärnkraft är ytterligare steg åt höger och att de blivit blåare än moderaterna. Till och med deras egen ledarskribent Fredrik jarl i Hudiksvalls tidning säger till TV4 nyheterna att han skulle placera centern till höger om moderaterna. Moderaterna som till och med har mage att säga det nya arbetarpartiet.


Jag lägger mig inte i vilken politik centern vill föra men svängningen syn även i kommunpolitiken och framför allt bland deras yngre kvinnor. Jag skulle vilja veta vad den ideologiska vändningen beror på.

Har det blivit för trångt i mittfållan?

Om så är svaret ja är det för att det skapats ett utrymme på högerytterplats?

Beror det på att man vill tillhöra kamanjorganisationen Svenskt Näringsliv med sin liberala marknadsekonomi?

Frågorna är många hur ett parti kan svänga så mycket värderingsmässigt.
Jag hade aldrig trott att jag skulle få uppleva att det gamla folkrörelsepartiet centern skulle hamna till höger om högern"I Gunnar Hedlunds sista valrörelse hade Centern i annons där man kunde läsa "Centern tycker som LO", nu utropar Bohman triumferande: "Centern tycker som Moderaterna."
- Olof Palme i valdebatten 1976 med Torbjörn Fälldin.
Det är nog så att det blivit en generationsväxling i Centerpartiet. Det gamla gardet från "bondetiden" finns nog troligtvis inte kvar.

Dessutom vill väl Maud O sitta vid makten för syns skull och massmedia hänger på.
Jag är lite nyfiken på hur du ser på det här med höger-vänsterskalan. Vad har EMU och kärnkraft, och LAS för den delen, med ekonomisk fördelning att göra?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM