TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Rapporterna om hur friskolorna fungerar duggar tätt. Friskolorna får elevpengar på samma sätt som de kommunala skolorna medan de däremot inte har t.ex. biblioteksresurser i samma omfattning som den kommunala skolan.


På samma sätt är det med flera andra typer av resurspersoner som den ordinarie skolan har. Det kan röra sig om hjälp till elever med särskilda behov, skolans hälsovårdspersonal med mera.


Resursfördelningen och kraven på friskolorna måste därför förändras. Samtidigt säger nyheterna att tre av fyra kommuner kommer att tvingas skära i skolan. En orsak till detta är att den kommunala ekonomin går dåligt på grund av att regeringen inte tillskjuter tillräckligt med resurser.


Den stora orsaken är dock att elevantalet minskar vilket gör att det finns för många lärare och för många skollokaler. Om lärare inte sägs upp och skollokaler avvecklas tar skolverksamheten större del av den kaka som finns och andra verksamheter får dras ner.

 

Den här debatten pågår i Västerbotten och i en del kommuner där man har mycket hög lärartäthet eller där man har vikande elevantal. Där måste en översyn av antalet lärare och skollokaler göras för som med allt annat behövs det sans och sanning i skoldebatten i vårt land.


* Girigheten
Det senaste tiden har människors girighet varit uppe till diskussion då höga löner och pensioner delas ut till ledare i företagen. Så har det också varit i banker och stora företag. Man har helt enkelt skott sig ordentligt.


I andra länder som styrs med mera kommunistiska metoder har det skett exakt samma sak där ledande inom det kommunistiska högre skiktet har tillskansat sig mycket stora förmåner för resten av livet. Kapitalister är lika som bär och gynnar sig själva även om vi kallar dessa för statskapitalister.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM