TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Centerns angrepp på lagen om anställningsskydd fortsätter vilket gör att jobb flyttas ut. Nu vill man undanta 20 % av de anställda från turordningen i företag upp till 50 anställda.


Vi vet redan idag att det i flera länder (ta Belgien som exempel) är dyrare och besvärligare att göra sig av med folk. Det gör att t.ex. Volvo säger upp folk i Sverige medan de i Belgien har ett annat system som gör att folk är kvar i företaget. När man då börjar sälja fler bilar monteras de i Belgien där folk är anställda medan inga uppsagda tas tillbaka i Umeå och Sverige.


Visserligen är Volvo ett större företag (än 50 anställda) men är det svårare att säga upp folk – ja, då blir jobben kvar där och det innebär att varje uppluckring av LAS flyttar jobb ut ur landet. Det är inte Las som är orsaken till att jobb försvinner, det tror snart bara centern.


* Media och sanningen
Igår när jag åkte hem från ett möte i Hörnefors hörde jag på nyheterna i radion att börsen bara har gått upp med 0,4 % och ordet ”bara” måste betyda lite.


Men hur tänker en person som skriver ett sådant telegram? Är börsen öppen 250 dagar i ett år och ökningen är 0,4 % dessa dagar fördubblas ju börsvärdet på det året. Ingen räknekunnig ska försöka inbilla mig att värdet på börsen kan fördubblas på ett år. Det är vilseledande nyheter, inget annat.


Kanske har finansvalparna, de fria marknadsliberalerna, nu sänkt börsen så att bankdirektörer och andra kan börja plocka ut bonusar igen redan efter några månader sedan de havererat det finansiella systemet.2009-05-06, 08:38  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM