TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är tufft ute i de allra flesta kommuner och landsting ur ekonomisk synvinkel. I en del fall diskuteras det om man ska höja skatterna som en lösning, men det är fel väg att gå. Det är på grund av Reinfeldts förda politik som gör att kommunernas ekonomi har havererat. Däremot har man haft råd att sänka skatten för de som tjänar mest.


Idag har vi fått reda på att det är fler och fler som står utan a-kassa då man inte har haft råd att vara med. Åtgärden med att höja kommunalskatten slår hårdast mot de som redan idag har det sämst och är också ett sätt att fler av de som har ett utsatt läge kommer att hamna på socialbidrag eller försörjningsstöd som det kallas för att klara sin försörjning.


Kommunerna ska inte ta över det ansvar som idag ligger på staten. Enligt finansieringsprincipen ska staten ersätta kommunerna för de beslut som påverkar den kommunala ekonomin både när det blir fördyringar och när det blir lägre kostnader. Det verkar inte gälla idag.2009-05-05, 09:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Lennart.
Som vanligt har Du helt rätt, men sedan sitter vi ju och ska ta ett ansvar efter de behov som kommunmedborgaren behöver.
Jomenvisst kan höjd kommunalskatt vara ett alternativ till nedskärningar i den sociala välfärdskärnan resp. avgiftshöjningar på socialtjänster som utnyttjas av de svagaste samhällsgrupperna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM