TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Första Maj och vårstädning

I helgen har jag tagit det lite lugnt med bloggen, då det först var 1:a maj med demonstration och sedan bar det av till Långvattnet och vårstädning. Det enda som retade upp mig var att en hel del media den 1:a maj försökte spegla en splittring i socialdemokraterna när en del fackliga företrädare krävde Mona och Wanjas avgång.

 

De fyra som tecknat under uppropet i Umeå står så långt ute till vänster bland partierna man kan komma. De tillhör de revolutionära kommunisterna och att de kräver socialdemokraters avgång är inte den minsta nyhet. Skulle det inte ha varit så vore det en sensation.

* Centern vill legalisera sexhandeln
Vart centern är på väg i framtiden kan man verkligen fråga sig när man hör vad som hände på centerns ungdomsförbunds stämma under helgen. Med en klar majoritet beslöt CUF-stämman att sexhandel ska tillåtas och att sexköpslagen ska avskaffas. Man tycker att lagen inte hjälper kvinnorna.


Många andra länder är på väg in i det svenska systemet med förbud men centerns ungdomar vill gå en annan väg. Man måste verkligen fundera över hur det tänks när man lägger fram och beslutar om sådana förslag.


Visserligen har man under en längre tid sett att centerpartiet är ett parti lång ute på högerkanten och att man sedan länge lämnat den så kallade mittfåran. Det är också länge sedan man kunde betrakta centern som ett folkrörelseparti.

Sporthelgen:

* UIK har verkligen fått igång målskyttet och spelar fotboll som det storlag man egentligen är. Jag är inte alls förvånad över det som händer och trots att Marta lämnade laget som den fixstjärna hon är så kan det bli så att laget som helhet blir bättre. Jag har sagt det tidigare och upprepar det igen att det hade nog större betydelse när Malin Moström lade av.

* Tre Kronor klarade av att gå vidare till kvartsfinal i VM. Det är inte helt förvånande. De har gjort hyfsade matcher tidigare i turneringen men haft lite stolpe ut. Bengt-Åke Gustavsson har dessutom en god förmåga att sätta in nya spelare som gör ett bra jobb.


* Björklöven har fått både ny tränare och en ny sportchef men vart har alla spelare tagit vägen? Det går snart inte en dag utan att man hör att spelare är på väg att lämna laget eller redan har lämnat laget. Det är väl dags att man börjar få en trupp på plats som försöker ge kontrakt åt några egna produkter.Hej!

Bra inlägg.

Centern är numera fylld av nyliberaler, dvs de har centern som en tillflyktsort.

Det kommer många tankar från stureplancentern som har förgreningar med Timbro och mfl.

Nyliberalernas dröm är att den egna individen sköter allt. De vill också avskaffa narkotikan för eget bruk, införa nattväktarstaten, avskaffande av arbetsrätten m.m.

Att de nu vill avskaffa sexköpslagen är bara en del av den nyliberala tron.

Dessvärre har Maud Olofsson tagit till sig många av de nyliberala tankarna, vilket gör att centern numera är ett nyliberalt högerparti.

Att i framtiden regera ihop med centern är i alla för mig mig helt omöjligt. De har tagit ställning som ett högerparti med värderingar som ligger långt ifrån den socialdemokratiska.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM