TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Idag blev jag jätteglad då jag läste en artikel som handlar om Hållbart resande som är ett projekt i Umeåregionen. Här kan du läsa mera om hur projektet.


Det är Mia och Martin som reportaget handlar om och de har kommit i kontakt med projektet Hållbart resande. Nu har de varit med i projektet i 4 veckor och följande slutsatser har de dragit:


De har båda sparat 6 700 respektive 5 600 kronor. Lättförtjänta pengar kan man tycka och varför kasta bort pengar i onödan. Mia har hittat busstider som passar både jobb och dagis. "Det fungerar hur bra som helst" säger hon.


Hon säger vidare att hon haft fördomar mot bussåkandet och ska nu gå i bräschen för att fler ska åka buss. Bussarna går i rätt tid och hon tycker om att rensa mailen på väg till jobbet. Hon slipper dessutom parkeringsavgifter på 50 spänn om dagen, bilköer och att vara förbannad. För Martin handlar det också ganska mycket om miljön.


Jag tror att det finns fördomar mot bussen och det finns viss smutskastning mot bussåkandet från en del. Därför var denna artikel intressant och jag tror dessutom att det finns fler nöjda resenärer än vad media alltid har speglat. Media tenderar att ha svårt att hitta igen nöjda personer och är ofta istället missnöjessökare.


Vi kommer att följa detta projekt som en del i arbetet med bland annat luftkvaliteten. Men när jag såg reportaget och var Mia och Martin hade sina bostäder respektive arbetsplatser undrar jag varför de inte cyklar till jobbet istället.

 

Nu kanske det är den omställning de tänker göra i nästa steg eller kanske till och med att gå till jobbet. Det ger dessutom positiva hälsofördelar. För cykel kanske det var fel tid när de började i projektet även om många cyklar året runt.


Var och en av oss måste alltid ta ett eget ansvar för miljön och för hälsan. Det är inte bara andra som ska göra det.


* Första Maj
Kom och demonstrera imorgon mot alla de orättvisor som den här regeringen har infört. Demonstrera för en välfärd för alla och att behoven ska styra, inte plånboken. Rådhustorget kl. 13.00.


* Löven slår ut
På kort tid har vi fått se både en ny sportchef som heter Arto Sirviö och Kari Eloranta som tränare. Jag vet att Kari var en mycket bra ishockeyspelare som man fruktade då han var inne på isen mot Björklöven och CV:n som tränare ser också bra ut.


Nu gäller det att få ihop ett lag. Att jag tror på egna produkter under bra ledning är ingen hemlighet. Det har varit en flykt från stan av bra juniorer vilket jag hoppas det är slut med nu. Jag är inte emot värvningar utifrån men på sikt måste fler egna produkter kunna ges en intern utbildning så de passar i elitserien, vilket jag tycker man sett.


Jag hoppas att man nu får lite lugn och ro för att bygga upp ett lag som hamnar i den nya ligan som det spekulerades i gårdagens tidning där en del lag skulle lämna elitserien. Umeå och dess läge skulle och bör vara självskriven i en sådan liga och då behövs en evenemangsarena som kan vara lämplig för mycket, mycket annat.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM