TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blir ljusare tider i dubbel bemärkelse framöver. Dagarna blir längre och det känns ljusare när man läste den budgetmotion som socialdemokraterna presenterade igår. Jag ska inte upprepa vad som står i alla tidningar men det är en budget för fler jobb, utbildning och för bevarande av välfärden. Detta även om jag tror att det också i vårt förslag är för lite pengar 2010. Här kan du läsa mera om förslaget.


Men ljusare tider kan bli mörka tider. Idag brukar det vara mycket eldar i samband med valborgsmässofirandet och himlen lyses upp av eldar lite varstans men för många kan det bli mörka tider. Brandfaran är stor och därtill alla dessa smällare som är ett problem för många både djur och människor. Dessutom smälls det, trots att det saknas tillstånd på vissa ställen.


Jag kan inte detta sammanhang inte undgå att fråga vad media håller på med. I dagens frukost-TV hade man ringt upp en räddningschef i Skåne på grund av att man infört eldningsförbud med anledning av stor brandrisken. Men ändå frågar reportern: Varför har ni infört eldningsförbud? Det verkar som om man tror att tittarna är dumma.


En annan allvarlig fråga vid Valborg, förmodligen den allvarligaste, är att helgdagen blivit en stor festhelg med ett okontrollerat supande inte minst bland ungdomar. Och tyvärr så finns det vuxna människor som förser underåriga med alkohol.


I spritens spår är det många som utnyttjas på olika sätt och det finns risk för ohälsa, våld och brott. Jag hoppas verkligen att föräldrarna tar sitt ansvar gentemot sina barn och har dem under uppsikt och ser till att drickandet uteblir.


* Första Maj
DEMONSTRERA MOT ORÄTTVISOR OCH FÖR ETT SAMHÄLLE BYGGT PÅ SOLIDARITET klockan ett imorgon på Rådhustorget i Umeå.2009-04-30, 09:28  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM