TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag återkommer ang. det kärva ekonomiska läget för Sveriges kommuner. Om jag upplevs som tjatig får ni ursäkta men jag har så in i bomben svårt att förstå varför regeringen inte skjuter till mer pengar till kommunerna.


Regeringen bidrar till en gigantisk slakt av välfärden i vårt land med sin politik. Och vill regeringen slakta välfärden ska man också säga att så är fallet och sluta hymla, för kommunerna klarar sig inte. Vår socialdemokratiska riksdagsgrupp har nu lagt sitt budgetförslag som går att läsa här.


Jag tillhör inte dem som tycker att kommunerna och landstigen ska höja skatterna för att rädda regeringen. Ska skatterna höjas så är det statsskatterna. Annars blir det en felaktig fördelningsskala som drabbar arbetslösa, sjuka, pensionärer på ett felaktigt sätt. En höjning av landstings- och kommunalskatterna gör att socialbidragen rusar i höjden.


* Vägprojektet i Umeå
Jag tycker att Vägverket fattade rätt beslut som gick fram med kombialternativet. Det är bättre och billigare trots att vägen blir lite längre. Det ger dessutom mindre intrång, även om en ny väg alltid ger påverkan. Ska Umeå ha en bra stadsmiljö så vet ju alla utom vänstern, miljöpartiet och de revolutionära krafterna i offensiv att så är fallet. Det alternativ som lagts är därtill ett mycket billigare alternativ över tiden och möjliggör utveckling av stadskärnan samt att Västra Esplanaden kan byggas om till en stadsgata så fort lastbilarna är borta.


* Transporter en nödvändighet
I dagens VK kunde man läsa om vad som sker inom transportnäringen i Sverige vilket visar att svenska avtal och  regler bör gälla i Sverige. Vi översvämmas av företag utifrån och många företag arbetar här olagligt.
Näringen är kritisk mot Sverige och säger att det är lättare att påverka i Bryssel än svenska riksdagsmän vilket jag tror till viss del kan stämma.

Många gånger krånglas det till i Sverige och så skyller man på EU.

 

Representanter för näringen säger i artikeln att de inte är så mycket ute efter att ändra EU:s regler utan att reglerna ska tillämpas lika inom unionen.
Detta gäller inte bara transportnäringen utan även näringspolitiken. Vi har hört hur regeringen och Maud skyller på EU om transportstödet, vilket är fel. Fatta beslut och skicka in det! Vi vet också att många av EU:s länder har olika stöd till sin fordonsindustri där man vill rädda jobben. Permiteringslönesystemet i Belgien är ett sådant exempel.2009-04-29, 16:27  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM