TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

”Ja se pengar, ja se pengar är till bekymmer för fattig som för rik” eller något åt det hållet sjöng Thore Skogman i någon låt som jag tror hette penninggaloppen för en hel del år sedan.


Visst är det sant och kortfattat är det väl så att de som har pengar eller rent ut av mycket pengar har ständiga bekymmer om hur man ska få pengahögen att växa ännu snabbare. En del av detta har väl avspeglats i den globala krisen vi befinner oss i idag. Utan att säkert veta så är det mycket stora summor som försvunnit och inte minst från pensionspengarna.


Det har inneburit och innebär även framledes att överallt där vi har förmånsbestämda pensioner till exempel i något av de kommunala bolagen så var man under fjolåret tvungen att göra stora avsättningar till just pensionerna. Så är det också över hela världen och vart det tar vägen med pensionssparandet är inte överblickbart. AP-fonderna behöver nog utdelningar om de ska kunna betala sina åtaganden och som jag sagt förut så är jag fundersam på hur en del diskuterar då de säger att bolagen inte ska ge utdelning.


Det är naturligtvis ett ännu värre problem för de som saknar pengar och lever i armod och rena fattigdomen. Så blir det numera för många kommuner då inte pengarna räcker till och staten inte tillskjuter några medel. Det innebär att kommunerna tvingas säga upp folk vilket gör att ännu fler får dåligt med pengar att röra sig med.


Men kommunerna är nödgad att skära i verksamheten när staten inte bidrar med mera pengar, samtidigt som statens budgetunderskott ska betalas av framtida generationer. Precis som det har varit med avsättning av pensionerna i kommunal verksamhet före 1997.


Det var förvånande att flera av de borgliga ledamöterna i kommunfullmäktige igår ville föreslå en massa åtgärder som självklart kostar pengar samtidigt som vi tappar fruktansvärt mycket pengar i år, men även nästa år. Detta då regeringen helt enkelt skiter i hur kommuner och landsting har det ekonomiskt.2009-04-28, 08:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Kommunalfolk av alla chatteringar är världsmästare på att "investera" i saker som sedan år efter år kostar skjortan för oss skattebetalare(pensionärer).
Modellen kallas valfläsk och kommunfolket ropar på hjälp från staten. Det blir skatt det också- men inte på lägre inkomster.Men jag håller med Dig både vänster och höger skall vara rädda om kommunens pengar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM