TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Några reflektioner från den gångna veckan om det ekonomiska läget.


Det ena är att jag tycks ha tippat helt rätt (tyvärr) när det gäller ekonomin. Kommunerna och landstingens ekonomi försämras och med 20 miljarder till 2010. Samtidigt gör regeringen ingenting. Den billigaste insatsen hade varit en ordentlig utbildningssatsning. Det verkar som om regeringen med sin politik vill att löneläget ska sjunka. Och en del har ju redan förhandlat om lönesänkningar.


Det andra handlar om Volvo Lastvagnars montering. Många uppsägningar har skett på Volvo och farhågan om att monteringen av hytter flyttar till Gent i Belgien kommer nog att besannas. I förlängningen kanske hela monteringen av lastbilen. Jag vet att Volvo är oerhört besviken på regeringens politik om att inte värna industrin i Sverige. De vet ju hur det fungerar i Belgien. Besvikelsen över uteblivet transportstöd finns med i detta.


Regeringen blir ansvarig för att kanske uppemot 1000 jobb i Umeå flyttar till Belgien (om vi utgår att det kommer bättre tider). Maud Olofsson som ansvarig för näringspolitiken och Littorin för arbetsmarknadspolitiken är tysta.
Särskilt Maud har blivit väldigt tyst. Nu hör man henne inte. Hon brukar annars vara Hon Som Pratar (HSP).2009-04-24, 08:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM