TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har SKL reviderat sin skatteunderlagsprognos. Den visar på att skatteintäkterna MINSKAR med 8 miljarder per år 2009 och 2010 i förhållande till februariprognosen. För Umeås del är det runt 50 miljoner per år som man tappar och om jag tolkar meddelandet rätt så blir det lika mycket till 2010.


Regeringen å sin sida sitter med armarna i kors och bryr sig inte om vad som händer i kommunSverige. Det förstår ju var och en att detta får stora konsekvenser för välfärden. Men det är bara att konstatera att regeringen med berått mod tillåter att mycket av välfärden urholkas.


Regeringen tillför inga pengar överhuvudtaget under innevarande år och de som kommer för 2010 verkar tyvärr inte ens räcka till socialbidragsökningen.


Regeringsföreträdarna påstår å andra sidan att kommunerna bara ska hålla på med kärnverksamhet - och vi gör ju inget annat. Ta bara diskussionen som var i vintras om gator och plogning i Umeå som ansågs som kärnverksamhet liksom idrott och kultur. Det senare är oerhört viktigt när det gäller förbyggande arbete. Och misslyckas man med det förebyggande arbetet kommer notan på andra konton i kommunen med droger och andra problem (som brottslighet med mera...).


Jag tror till skillnad från moderaten Riedel att bra kultur hjälper till att hålla nere kostnaderna för sjukvården.

 

* Vad händer med Björklöven?
Det är tyst som muren om framtiden i Björklöven. Det är en sportchef på gång (som backar ur) och spelare försvinner (i alla fall de spelare som ska kunna utgöra framtiden för laget).


Vad händer till exempel med det jag läste i vintras om att Baltic skulle/eller var beredd att gå in. Hur är det med andra sponsorer som varit med länge, är de kvar eller inte? Eller är det så att alla sitter och väntar på varandra.


Björklöven har ett bra varumärke och vad som händer är viktigt för många. Jag hoppas att näringslivet också tycker det och inte väntar/eller har förhoppningar att det är kommunen som ska klara ut det. Det händer att fans säger till mig att kommunen ska köpa in spelare – men det är ju självklart en omöjlighet. Ärligt talat nu är det dags att vi som supportar börjar få veta vart Löven är på väg.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM