TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går kom ytterligare varsel inom Volvo lastvagnar. Vad jag tycker om vad samhället bör göra framgår i gårdagens bloggar men jag upprepar ändå: ge oss ett ordentligt utbildningspaket.


Reinfeldt försöker svära sig fri genom att kritisera aktieutdelningen och visst kan man fundera över det. T.ex. varför man överhuvudtaget ska satsa i aktier om man inte får utdelning. Men förut har regeringen alltid sagt att aktier är en långsiktigt bra investering som ger bättre avkastning än vanligt sparande.


När det gäller aktier kan ju ingen leva på den förväntade höjningen av kursen för då måste man sälja ut aktierna. Pensionsbolagen går nu sämre för att värdet av aktierna har sjunkit och pensionerna kommer att sjunka.


Man måste försöka klara pensionsutbetalningarna och få en avkastning på aktierna så att pensionerna kan betalas ut, detta istället för att sälja aktierna med förlust utifrån den summa man köpte dem för, det kan inte vara en bra åtgärd.


Om man sparar i något (pensioner) vill du ha avkastning. Satsade pengar på banken ger ränta och satsning på aktier är utdelning.


Jag tycker fortfarande, trots Reinfeldts kommentar om utdelningar, att staten borde ge ett stöd för utbildning motsvarande den kostnad staten får för arbetslösheten.


* EU bättre än Sverige
I går eller om det var i förrgår så fattade EU-parlamentet ett beslut om att man inte kan stänga av folk från nätet utan att det avgjorts av domstol. Centerns Lena Ek och Göran Färm var glada över den breda uppgörelsen i parlamentet.


Självklart delar jag den synpunkten och nu får vi se hur regeringen i Sverige lyssnar på vad EU-parlamentet har sagt när det ska upp i ministerrådet. Regler och lagar om IT måste vara gemensamma, inte minst i Europa, och det är ett systemfel om regeringar ska kunna gå emot på detta sätt vad direktvalda ledamöter av folket tycker.


Vi måste därför se till att det blir tillräckligt många sossar i parlamentet. Gå och rösta i EU-valet för vilka som sitter där har större betydelse än man tror, även här hemma.


* Droger via nätet
Vi får dagligen höra hur lätt det är att köpa olika droger över nätet. Och jag har hört exempel där ungdomar visat sina föräldrar hur lätt det är att både hitta och beställa via nätet. Här måste väl ändå polisen kunna lagföra och straffa de som langar via nätet för att sedan stänga av företagen från nätet. Det är väl ändå viktigare än allt annat som diskuterats den sista tiden om nätet.2009-04-23, 08:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM