TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag återkommer till att jag är både besviken och förbannad då jag inte ser ett enda förslag från regeringen hur man har tänkt behålla någon tung lastbilsindustri i Sverige. Det finns olika kommentarer från alliansens företrädare lokalt och det är att framtiden är hotad, Volvo och Scania beter sig olika men vart finns förslagen på vad man ska göra.


Anders ågren var med mig nere i Göteborg och det är alldeles klart att Volvo varit beredda att vänta med uppsägningarna om staten visat något som helst intresse att diskutera utbildningar i ställer för uppsägningar om Volvo fått de pengar som arbetslösheten kostar.
Nu vältras dessutom en del av kostnaderna för konsekvenserna av arbetslösheten på kommunerna.


Vi vet att regeringen tillfört pengar för att kunna beta ut A-kassa men det har varit bättre att de pengarna har använts till utbildning tills man vet om och hur stor vändningen blir efter den globala finanskrisen. Jag blir beskylld för att säga att regeringen är orsaken till den globala krisen men regeringen hade ju förbrukat pengarna till skattesänkningar som var samlade ihop för att kunna möta just i en lågkonjunktur

Nytt stort varsel på Volvo lastvagnar i Umeå och även Volvo i Göteborg. Självklart kommer flera att sägas upp framöver hos Volvos underleverantörer i framtiden.


Allianspartierna sitter och beklagar och att det kommer att vända och Riedel påstår att jag svamlar då jag säger att regeringen för en politik som ger bidrag i stället för jobb.
Värre svammel har jag inte hört. Jag vet att om regeringen har haft någon som helst vilja att gå in med utbildningsåtgärder så har Volvo varit beredda att skjuta till sin del för att nu slippa säga upp folk och vänta lite längre för att se om det kommer en vändning och att försäljningen kan ta fart.


Jag vet även att i Belgien i Gent varslar man inga anställda på Volvo lastvagnar men där jobbar man numera bara en dag i veckan och där har man visserligen svårare att göra sig av med folk men staten går in och stöttar att man är kvar i anställning, ett permitteringslönesystem där den anställde har runt 70 % av lönen. Man jobbar inte men har jobbet kvar och finansieringen är en partsuppgörelse med staten inblandad till stor del där även företaget tagit ett ansvar


Edward Riedel du kan ju fråga din gruppledare i kommun vad Volvo sa om regeringens syn på arbetsmarknadspolitiken och då får du reda på att Volvo var beredda att utbilda folk om de kunde få den ersättning som i stället arbetslösheten kostar.


Den här regeringen kör ner den svenska industrin helt i botten och på ett helt annat sätt än till och med högerledda regeringar gör ute i övriga EuropaLennart skriver:

"Den här regeringen kör ner den svenska industrin helt i botten och på ett helt annat sätt än till och med högerledda regeringar gör ute i övriga Europa"


De kör inte bara ner industrin i botten de kör ner människor i botten Sverige. Detta medan överklass tar för sig ännu mer.

Vi har en hemsk regim i makt och Göran P varnade för att Ex: Reinfeldt är farlig.

Nu ser vi mer och mer hur farlig denna hemska regim är.socialbidragen ökar och människor kommer ge upp och t.o.m begå självmord.

Snart är Sverige ett u-land.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM