TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nytt stort varsel på Volvo lastvagnar i Umeå och även Volvo i Göteborg. Självklart kommer flera att sägas upp framöver hos Volvos underleverantörer i framtiden.


Allianspartierna sitter och beklagar och att det kommer att vända och Riedel påstår att jag svamlar då jag säger att regeringen för en politik som ger bidrag i stället för jobb.
Värre svammel har jag inte hört. Jag vet att om regeringen har haft någon som helst vilja att gå in med utbildningsåtgärder så har Volvo varit beredda att skjuta till sin del för att nu slippa säga upp folk och vänta lite längre för att se om det kommer en vändning och att försäljningen kan ta fart.


Jag vet även att i Belgien i Gent varslar man inga anställda på Volvo lastvagnar men där jobbar man numera bara en dag i veckan och där har man visserligen svårare att göra sig av med folk men staten går in och stöttar att man är kvar i anställning, ett permitteringslönesystem där den anställde har runt 70 % av lönen. Man jobbar inte men har jobbet kvar och finansieringen är en partsuppgörelse med staten inblandad till stor del där även företaget tagit ett ansvar


Edward Riedel du kan ju fråga din gruppledare i kommun vad Volvo sa om regeringens syn på arbetsmarknadspolitiken och då får du reda på att Volvo var beredda att utbilda folk om de kunde få den ersättning som i stället arbetslösheten kostar.


Den här regeringen kör ner den svenska industrin helt i botten och på ett helt annat sätt än till och med högerledda regeringar gör ute i övriga EuropaSjälvklart vill allianseregimen att Volvo lastvagnar ska dö.
Men folket måste agera och se till att denna alliansregim dör ut i stället.

Vi måste sätta alliansarna i jobb så de inte enbart latar sig och hittar på en masa dödsföraktande tokigheter .

ta av dem pengarna genom enormt höjda skatter.
Lennart,
jag har inga större förhoppningar om att regeringen bryr sig om Norrland fortsättningsvis. Uppe hos oss läggs sågarna ned och den tunga industrin går på sparlåga. Plannja flyttas och Hardtech säger upp folk.
SSAB kommer att ha stängt i 8 veckor i sommar.

Hur länge skall detta få fortgå? När går vi ihop med protesterna.

A-kassan har utformats till bidragskassa efter regeringens förändringar av den samma. 75 dagarsregeln innebär 225 dagars passiv stämpling.

80 timmarsregeln utslagen på 12 månader innebär mindre A-kassa ifall man lyckas arbeta sig in igen osv.

Tyvärr verkar det som om Volvo Lastvagnar i Umeå kommer att gå samma väg som många av våra företag i Norrbotten.

Eva
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM