TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag på förmiddagen är det Örnsköldsvik och styrelse med Botniabanan som gäller. Sedan blir det invigning av det nya idrottslabbet på idrottsmedicin. Där händer mycket och snart är det ytterligare invigningar av testarena där. Det är bra för det gäller att vara bäst.


* Bidragspolitik
Det jag befarade när regeringen gjorde en massa förändringar men som vi inte såg i fjol besannas nu, och i högre grad än man kunde tro. Reglerna jag syftar på är att A-kassa höjdes kraftigt samtidigt som en del regler som handlar om deltidsstämpling förändrades.


Utförsäkringen i sjukförsäkringen, brist på satsningar på komvux och andra utbildningar för de yngre och brist på arbetsmarknads och näringspolitik. Sen kom en global kris som löken på laxen, vilket gjorde det ännu viktigare att ha en bra politik.


Regeringens blåa politiker tycktes tro att effekterna av den socialdemokratiska politiken skulle hålla i sig hur länge som helst. Men det var många som lämnade A-kassan då man inte hade råd.


REGERINGENS POLITIK GJORDE ATT FOLK LÄMNADE A-KASSAN OCH NU TVINGAS DE ISTÄLLET BLI SOCIALBIDRAGSTAGARE


Utgifterna för socialbidragen ökar i raketfart, främst för de unga och över hela landet. På många ställen har det dessutom skett en fördubbling under första kvartalet. Så är det även här i Umeå och i Norsjö som fått mer än en fördubbling.


Utvecklingen är en katastrof för både de unga och främst barnfamiljerna men även för den kommunala ekonomin. Pengarna måste ju tas ur annan verksamhet.


Ändå tillför regeringen inte de pengar som kommunerna behöver för detta och för de enorma brister som kommer nästa år. De sju miljarderna som alliansens företrädare runt om i länet gått och skrutit om räcker inte till för den ökning som kommer på socialbidragskontot.


Som jag skrev i går är alternativet inte, som moderaternas partisekreterare skrev, att höja kommunalskatten. Ska någon skatt höjas är det den statliga skatten. Kommunalskatten slår hårdast mot låglönegruppen och skulle dessutom ytterligare öka socialbidragen.


Det är också en katastrof för de unga som nyss statat ett liv och som kanske får flytta hem till mamma och pappa igen. Nu vill borgliga ledamöter att kommunerna i stort sett ska sluta med allt annat. Men när människor går sysslolösa och man samtidigt tar bort det förebyggande arbetet så kommer kostnaderna sedan. De borde istället inse att:


REGERINGEN OCH STATEN HAR ANSVARET FÖR ARBETSMARKNADSPOLITIKEN OCH DÄR GÖRS INTE ETT ENDA DUGG.


Högerregeringens företrädare sa inför valet att man vill gå från bidrag till jobb. Men nu för regeringen en politik som går helt i motsatt riktning.2009-04-22, 08:32  Permalink
Andra bloggar om:  


Morgonens stora nyhet är att socialbidragen ökar kraftigt. Samtidigt flaggar M för höjning av kommunalskatten.

Björn Elmbrant skriver i dag i Dagens Arena :Många är upprörda över att finansminister Anders Borg (M) vill "samla i ladorna" och "värna statsfinanserna". Samtidigt är det förbryllande med denna vänta och se-taktik. Vad är det han vill värna, om han redan har problem med växande underskott och lånar sig fram?

En teori har varit att Borg "samlar i ladorna" för att kunna klämma till med utgiftsökningar i en rejäl valbudget. Men det vore både cyniskt och kontraproduktivt att vara så snål i år att 15 000 kommunanställda riskerar få sparken, och sedan nästa år ge kommunerna pengar för att kunna återanställa ungefär lika många.

Men det finns också en annan teori, som DN:s ekonomisidor lanserade häromdagen. Borg vill inte bränna av allt krut, ifall Swedbank måste förstatligas i höst eller nästa år, på grund av växande förluster på sitt engagemang i affärer i Baltikum. Även banken SEB finns i riskzonen.
Jag vill tillägga att den situation du beskriver i dina bloggar där staten skjuter över kostnadsansvar på kommuner som kämpar med stora underskott måste föranleda kraftfullt agerande från vår parti på alla plan.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM