TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderaterna partisekreterare Schlingman säger idag att han inte utesluter att moderatledda kommuner kan behöva höja skatten för att klara välfärden. Visserligen har många moderatledda kommuner låg skatt men det beror på att inkomst och kostnadsutjämningssystemet gynnar dem. En jämnare skattesats är självklart att föredra men det är säkert inte det som är syftet med hans förslag.


Mina faror besannas då staten har sänkt skatterna för de som har det bäst ställt, de som har arbete och de som är friska men andra drabbats av nedskärningar i välfärden, de arbetslösa, de sjuka och pensionärerna.


Att höja kommunalskatten slår hårdast mot de som har det sämst, de lågavlönade, de sjuka, de arbetslösa, pensionärerna då de redan idag har det svårt att klara sig på det som blir över efter skatt och då kommunalskatten slår procentuellt lika mycket för alla 22,60 för varje hundring i Umeå.


Det är de statliga skatterna som ska höjas och de pengarna ska sen ut till kommunerna så att man kan klara det uppdrag man fått av staten att klara välfärden. Det är statens politik som gör att kommunerna står under galgen inte de själva.
Detta är ytterligare ett moderatsteg i att föra över bördorna till de som har det sämstFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM