TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens blogg får ett helt annat innehåll än jag tänkt när jag slår upp dagens tidningar. Igår hade jag inte tid och möjlighet att läsa gårdagens nättidningar.


Men jag ser nu att vår ledamot vice ordförande i ks och ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden i Vindeln lämnar alla sina politiska uppdrag. Orsaken som hon uppger är att hon av moderaten Sundling på hans blogg jämförs med Stalin.


Visst är det tungt att jobba kommunpolitiskt och inte minst i dessa tider då pengarna inte räcker på grund av att den moderatledda regeringen som inte ger kommunerna möjlighet till att för en bra politik.


Den politik som s och c tvingas föra i Vindeln med nedskärningar i bland annat skolan har sin grund i svårigheterna för kommunerna.


Självklart ska man inte som politiker behöva ta den typ av smutskastning som skett i Vindeln. Själv läser jag aldrig någon av bloggarna där då det hela tiden handlar om stora personangrepp. Detta är inte första gången.


Ansvarig för bloggarna på vk.se är ändå ytterst tidningen och jag har tidigare sagt att den väg och det språk tidningen accepterat både på bloggen och i kommentarer på artiklar är ett allvarligt hot mot demokratin.


I bloggfallet har nu detta besannats då Karin hoppar av sina uppdrag då hon inte vill vara med om den kränkning som hon utsatts för av moderaten Sundling och som VK tillåter på sin bloggsida. Debattklimatet i Vindeln är inte värdigt.


En annan nyhet är att barn- och utbildningsnämnden i Nordmaling inte beviljades ansvarsfrihet, trots att revisorerna med tvekan föreslagit detta. Det är ju i och för sig märkligt att kommunfullmäktige går emot och ger en hårdare kritik än vad revisorerna gjort. Orsaken till detta var det stora underskott som nämnden hade med 9 miljoner kr och att revisorerna tyckte att nämnden agerat släpphänt.


Jag kan inte bedöma revisorernas kritik men ett underskott för 2008 som i övrigt var ett ganska bra år ekonomiskt för kommunSverige visar trots allt på den besvärliga situationen som kommunerna befinner sig i.


Jag kan heller inte bedöma vilka åtgärder som Nordmaling har vidtagit innevarande år men jag vet att tappet av pengar är stort och det blir ännu större nästa år. Det kommer att bli stora nedskärningar i många kommuner och risken för omfattande underskott är mycket stora.


Jag skulle förslå Ingemar Sandström att prata med sin partiordförande och be henne komma ner till Nordmaling och berätta om vad som händer med den kommunala ekonomin framöver. Be henne också att sluta gå i Reinfeldts koppel när det gäller den kommunala ekonomin.


I Vilhelmina har man också stora eller snarare mycket stora problem med ekonomin. Även här blir det mycket kraftiga nedskärningar och självklart blir det både utbildning- och omsorgsverksamheten som drabbas då det är över 80 % av budgeten. Var det kommer att skäras vet jag inte riktigt men även i Vilhelmina borde det nyvalda kommunalrådet bjuda upp sin partiordförande och i klartext tala om hur situationen är för kommunen.


Slutligen bör Lars Bäckström bjuda in Maud på hemmaplan och berätta och visa henne hur hårt det är för kommunen om hon nu inte lyssnat på sin man Rolf som jobbar med personalfrågorna i Robertsfors.


Maud bör också kunna besöka Vindeln och sin partikollega Ewa-Maj och få en bild av verkligheten. När hon ändå åker åt det hållet så kan hon passa på att åka upp till Sorsele och prata med sina kollegor med Wermelin i spetsen.


Maud är självklart välkommen till Umeå också så kan vi berätta hur det ser ut, men hon borde först träffa sina partikollegor så att hon inser vilken rävsax kommunerna och inte minst de små kommunerna står inför.
Kommunerna måste få mer pengar för nästa år om vi ska kunna kalla oss en välfärdsstat.Inget nytt under solen

Det är faktiskt inte första gången som VK är släpphänt med läsarnas kommentarer

Jag har sett kraftigt rasistiska utfall mot muslimer där som inte suddades bort trots att jag skickade ett meddelande till redaktören...

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM