TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag börjar vi lite lätt med budgetarbetet för nästa år genom att nämnderna och förvaltningarna presenterar sina önskemål för det kommande året.
Jag skulle tro att om det är som vanligt. I så fall är det ett par hundra miljoner som står på önskelistan. Problemet är att vi kanske tvingas skära lika mycket.

Umeå kommun tappar i runda tal 250 miljoner kronor i förhållande till den budget vi lade för ett år sedan och det blir kämpigt. Visserligen hade vi en budget med 90 mkr i överskott men då hade vi inte räknat fram några volymförändringar. Det vill säga att det blir fler eller färre i skolan och likadant inom äldreomsorgen.


Det var och är märkligt att inte regeringen tillförde mera pengar i vårbudgeten men nu får vi följa det som är. Vi kan inte vänta tills höstbudgeten läggs. Jag tror att regeringen tvingas lägga mera kommunpengar men det är inte alls säkert.


Jag tycker det är illavarslande att alliansens ledamöter ute i kommunerna står upp och är nöjda över det regeringen gör då det är så nära en slakt på välfärden man kan komma.


* Centern inget parti för ungdomar
I gårdagens agenda återkom centerledaren Maud Olofsson med sitt förslag om att förändra LAS för ungdomar upp till 26 år. Hon vill införa vad hon kallar ungdomsavtal med sämre anställningstrygghet än idag. Ungdomarna sitter redan idag sämst till då de i regel är sist anställda och har de kortaste anställningstiderna. Centern vill med sitt förslag diskriminera ungdomar på arbetsmarknaden och inga nya jobb skapas heller.2009-04-20, 08:34  Permalink
Andra bloggar om:  


Förstår inte ändå varför Umeå ska bygga lyxbostäder när det är unga som saknar bostad.
Det skulle jag vilja ha svar på.
Bostadsbyggandet har blivit märkligt. Man bygger bara för rika, unga står där utan vettig lön och boistad med vettig hyra eller insats.


Lennart Holmlund: För det första bygger inte kommunen speciellt mycket. Vårt bostadsbolag bygger bland de billigaste i hela landet och då blir hyrorna förhållandevis låga.

De bygger mycket små lägenheter. I övrigt så bygger de privata det som dom tror att de kan hyra ut. Bostadsrätter bygger riksbyggen och HSB det de tror sig kan sälja och utifrån den efterfrågan som finns.

Så bygger även de som gör privata bostadsrätter.
Byggs det nytt så frigörs ofta billigare lägenheter i det gamla beståndet, i alla fall när det gäller hyresrätter.

Umeå bygger efter de behov som finns, bygger billigast i landet, bygger mycket små lägenheter men måste följa de regler som finns för byggande
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM