TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bygg långsiktigt hållbart
Det är ett självklart mål för alla och tekniken utvecklas hela tiden för både att bygga på ett långsiktigare och hållbart sätt men även energisnålare.
Däremot tror och tycker jag att sambandet mellan att bygga rätt och att det ska kopplas till trähus är fel. I vilket fall som helst fattas det mycket som först måste utvecklas.


En sak som jag vet med hundraprocentig säkerhet är att trä är ett levande material som rör sig och när det är fuktigt så sväller det och torrt krymper det. Så gör det även i hus och jag vet att man haft problem med att avlopp glidit isär i träbyggnader och jag är helt säker på att det beror på att huset rör sig.


Jag vet detta för det är bara att titta på den bastu som finns i stugan och som inte är mer än två meter hög och har under vintern blivit 5 till 7 cm större men den krymper ihop när det blir varmt och torrare.


Ett annat stort problem är ljudet. Betongen håller också på att utvecklas så att den är koldioxidfri. Detta är några av anledningarna till att vi inte har föreskrivit att det ska byggas av trä enbart utan det är upp till fastighetsägaren själv att avgöra och det är fastighetsägaren som får ta risken om den finns.2009-04-18, 11:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM