TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den här bloggen ska jag inte säga mer om regeringens budget än så här. Läs den så ser du att jag haft rätt i all kritik


Vägverket accepterar klottret.


På annat sätt kan man inte tolka deras mycket negativa inställning till att sanera klottret på sina gång och cykeltunnlar i Umeå. Det görs bara på en och det är den under västra esplanaden efter nygatan och där kommunen tagit på sig detta enligt ett speciellt avtal.
Att lämna klottret ät att stimulera till mera klotter och det ser för hemskt ut på en del ställen. Inom kommunen försöker vi ta bort det så fort det går. Vår verksamhetsledare i Umeå Brå har försökt få vägverket att ta sitt ansvar men det har inte gett något gensvar alls.
VÄGVERKET MÅSTE SKÄMMAS FÖR DETTA. BU BU BU

VAB intyg till ingen nytta
Högerregeringen har en stark misstro mot människorna i detta land och tror att alla mer eller mindre är fuskare. Så införde man de så kallade VAB intygen och det betyder att man ska ha intyg för vård av barn (VAB)


Vi vet att det här inte har gett någon effekt på det befarade fusket utan det har enbart lett till mer administration och byråkrati hos försäkringskassan.
Undra på att man då inte hinner betala ut det man är satt att göra så det är en del i regeringens ansvar att se till att folk får sina pengar.


Man skulle kunna tro att det finns fuskare inom regeringen eller att det har funnits har ju uppdagats så kanske det var därför man trodde på omfattande fusk.

Rektor Göran Sandberg slutar om drygt ett år
Så har det blivit offentligt att Umeå Universitets rektor slutar om drygt ett år. Självklart tycker jag att det är synd men eftersom han berättat detta förut så har jag också en viss förståelse. Att få avsluta sin akademiska karriär med både forskning och att leda Knut och Wallenbergstiftelsen måste vara en utmaning.


Jag är också helt övertygad om att arbetssituationen och även löneläget är ett helt annat. Visst är det knepigt att de som förvaltar pengar som ges till forskningen har bättre förutsättningar än den som är chef över myndigheten ett universitet. Jag vet att det varit mycket diskussion om bonusar i det privata näringslivet och i statliga företag medan det däremot har varit tyst om vart resultatlöner i övrigt gått att använda.


Jag är säker på att det gått utmärkt att mäta hur en rektor på ett universitet lyckats med sitt uppdrag och ska Sverige vara ett ledande kunskapssamhälle så måste den chef som har den viktigaste uppgiften ha bättre lön än de som förvaltar pengarUmeå universitets rektor tjänar tillräckligt bra för att vara en chef för en myndighet. Han kan inte klaga på sin lön. Visst vill alla tjäna bra med pengar men det måste någon måtta får det ändå vara...
Göran Sandberg har gjort och gör ett fantastiskt arbete som rektor för UmU. Trist att han inte fortsätter. Man får hoppas att efterföljaren har sett och lärt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM