TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var det en debatt om p-piller ska vara gratis för ungdomar i Västerbotten eller inte. I dag finns det inga samhällssubventioner för detta, vilket är helt riktigt. Olle Edblom från centern var ute och ville ge en subvention, snacka om populism.


Frågan är om svensk sjukvård verkligen har råd med detta. Svaret är enkelt om man tittar till landstingens ekonomi. Att ha samlag kan inte anses som en sjukdom och att ha gratis p-piller kan inte anses förbygga sjukdom. Snarare tvärt om. Oskyddat sex vilket även p-piller måste anses som - är den största risken för att få en könssjukdom. Att bli med barn är inte heller en sjukdom utan en naturlig del för att mänskligheten ska överleva.


Ansvaret för att inte få oönskade graviditeter kan inte läggas på landstinget utan det ansvaret måste ligga på grabben och tjejen. Det ansvaret går inte att flytta.


Landstinget ska hålla på med sjukvård, förebygga sjukdom och syssla med folkhälsa och att bli gravid för att ha oskyddat sex är ingen sjukdom. Det finns människor som är sjuka som väntar på att bli botade. Landsting som har haft råd med gratis p-piller har haft för gott om pengar och idag har det kommit fram att vårdköerna kostar samhället en miljard.

* Hederskulturer måste bort
Bara i Stockholm lever över 4 000 tonåringar i en hederskultur som bryter mot svensk lag och det ser säkert ut likadant i hela vårt avlånga land. Det är både våld och förtryck som finns på dagordningen och det kommer mest från släkt och vänner. 25 % av tjejerna får inte ha pojkvän och de förväntas vara oskulder när de gifter sig.


Det här måste vara den viktigaste delen i integrationen förutom att få in folk på arbetsmarknaden. I Sverige ska svensk lag tillämpas och de som kommer hit måste få klart för sig vad vi accepterar i det svenska samhället och att de svenska lagarna gäller för alla.2009-04-15, 13:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Helt rätt! Det förekommer oerhört mycket förtryck och frihetsbegränsning i det fördolda, det är inte bara flickor som begränsas utan även pojkar.. Att få vara en självständig individ och fatta egna beslut i livet hör ej till normaliteten i hederskulturen.

Dessvärre uppmärksammas förtrycket av samhället först när det rör sig om akuta ärenden. Samhället måste bli mycket bättre på att arbeta i ett förebyggande syfte, såsom introduktion i det svenska samhället, information om livet i det nya landet och strävan efter ömsesidig förståelse.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM