TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen lägger sin vårbudget idag och det är inte mycket nytt. Skattesänkningar går före välfärd, precis som tidigare. Den sista delen av jobbskatteavdraget var fel och gav en snedfördelning. De som är arbetslösa och sjuka får inte del av den skattesänkningen och det blir för lite åtgärder.


Det blir inga nya pengar till kommunerna för detta år och endast 7 tillfälliga miljarder nästa år när det skulle behövas uppemot 20 för att inte kommunerna ska tvingas till stora uppsägningar.

Enligt media tillför man 20 000 platser i år och ytterligare 7 000 nästa år för korttidsarbetslösa och totalt hamnar man på 40 000. Men kommer det att finnas fler kortidsarbetslösa eller blir alla långtidsarbetslösa? Där finns det inte mycket som läckt ut. I jobb och utvecklingsgarantin för ungdomar blir det 26 000 platser i år och ytterligare 75 000 till totalt 175 000 nästa år.


Det är med andra ord mycket väste för lite ull. Det finns inte pengar som förbereder de arbetslösa för tiden efter jobbkrisen, ingen yrkesutbildning för arbetslösa eller så kallade bristyrkesutbildningar, inga pengar till komvux och andra saker som ger jobb som t.ex. inom byggsektorn.


Regeringen har tidigare under sina första år kraftigt dragit ner på åtgärder inom arbetsmarknadspolitiken och jag tror inte man når upp till de resursnivåer som fanns före de tillträdde. Tidigare sa man att mycket av arbetsmarknadspolitiken är förvaring men nu är det den typen av åtgärder man inför.


* Hyreshöjningar för sporthallar
I går höjde fritidsnämnden hyran i sporthallen med 25 %. Media och en del föreningar kallar det för chockhöjning. Hyran har stått stilla sedan i början av 2000-talet. Och det egentligen en för liten höjning i förhållande till vilka kostnadsökningar man har haft.


Ta bara hur energipriserna har ökat under samma tid, kanske med 100 %. Att hyra en sporthall för 250 kr per timme är om jag ska vara ärlig ett mycket lågt pris och när vi en gång satte hyror på alla lokaler gick de pengarna till aktiviteter istället och det måste vara aktiviteterna som ska prioriteras.


Höjs inte hyrorna med kostnadsökningarna tas pengarna ur verksamheten istället och det omöjliggör att nya anläggningar kan byggas. Några nya pengar finns inte samtidigt som det blir fler som behöver anläggningar.


Jag hade inte hört talas om förslaget till dessa höjningar men det är helt rätt och det finns dessutom ett övergripande beslut att hyrorna ska höjas med den kostnadsutveckling som man har för lokaler så att inte lokalsubventionernas andel av kostnaderna ökar.


För VK är detta en chock men det handlar om 25 000 kronor på helåret för Dalen och jag är helt övertygad om att detta är en mycket liten del i förhållande till hur kostnaderna för spelarlöner har stigit. Utifrån det är detta en liten droppe i havet. Det borde även media veta.2009-04-15, 09:34  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM