TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Förra veckan kom ett förslag om att Umeå tillsammans med andra norrländska orter skulle söka vinter-OS. Förslaget är inte diskuterat politiskt och kommer knappast heller att bli det då det mesta talar för att det är helt orealistiskt. Bara att arbeta och lobba för ett vinter-OS skulle kosta mycket mer än en hel årsbudget för fritidsnämnden.


Sen är det gigantiska anläggningar som skulle behöva byggas. Anläggningar med en publikkapacitet som sedan aldrig skulle behövas. Ta bara detta med ishallar som är större än de största som finns idag, för ett behov som sedan aldrig uppkommer igen.


Dessutom med kännedom om den olympiska kommitténs syn på hur ett OS ska organiseras och drivas, dvs. med det mesta samlat och på korta avstånd, är det heller inte realistiskt. Därtill kommer de behov som finns för inkvartering av alla aktiva ledare, media och besökare känns det ännu mindre troligt eller verkligt kanske man ska säga.


Jag har även svårt att tro att någon regering skulle vara beredd att ställa upp med de garantier som behövs. Tror egentligen inte att Sverige har de ekonomiska resurserna som behövs för att genomföra en vinterolympiad. Och ska man från Sverige satsa är det nog klokast att fortsätta på det spår man varit inne på tidigare med Åre och Östersund som nav.


* Mordförsök i Umeå
I förra veckan var det en brutal misshandel i Umeå vid Tenton gym där ett 15-tal personer i övre tonåren var inblandade och där polisen nu har anhållit 8 personer för mordförsök. Polisen är ganska förtegen om de gripna men någon form av gängbildning är det med säkerhet.


Det är helt ofattbart hur människor kan agera på detta sätt, oavsett vad som är orsak till bråket. Man bör också fundera över hur dessa ungdomar har och har haft det hemma. Något är fel och man måste noga analysera hur detta kan ske. Skulle det dessutom vara ett gäng med utomnordiskt ursprung finns ännu fler frågetecken om hur integrationen i vårt land fungerar. Vi kan konstatera att vi har mycket att göra.2009-04-14, 14:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Vem kan bara komma på tanken om ett OS i Umeå med omnejd.
Låt i så fall Kamprad stå för hela kalsaet. Finns ingen annan som har råd.

Måste vara nåmn moderattyp som kommit på det. De har ju inget grepp om hur ekonomier ska fördelas.
Jag instämmer absolut i att mordförsöket är en tragisk händelse som vi bör fördjupa oss i, och försöka förstå ur många synvinklar.

Jag är glad och stolt över att politiken uppmanar oss till att se allvarigt på detta, för detta är allvarligt och det berör oss alla! Att försöka förstå är just de rätta orden.. Vad är det i ungdomarnas tillvaro och omgivning som saknas? Vad kan vi göra för att stödja våra ungdomar? Vad kan vi göra för att motarbeta gängbildningar och våld genom förebyggande och långsiktiga insatser?

Det som bekymrar mig är att samhället agerar och uppmärksammar vid akuta skeden, för att sedan glömma och luta sig allt för mycket tillbaka så snart lugnet efter stormen har kommit...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM