TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När man kommer hem och slår upp lördagens VK så får man en riktig kalldusch. Här kräver representanter från en del kommuner en extra kommunal skatt på vindkraft. Centerns Åke Sandström har också skrivit en motion i frågan till riksdagen och ska jag tro artikeln så stödde miljöpartiet och vänstern förslaget.


Visst har Sorsele kommun det besvärligt ekonomiskt men att klara kommunerna gör man med egen skattekraft, statsbidrag och kommunal kostnadsutjämningen. Det har också tidigare framförallt från centerhåll krävts en extra beskattning av vattenkraften som ska gå tillbaka till kommunerna. Som tur är har riksdagen självklart sagt nej till båda förslagen.


Att lägga bördor på förnyelsebar energi är helt korkat. Tittar man i förlängningen vilka lokala skatter som ska komma för att man upplåter mark för exploatering är norrland den största förloraren och ingen kan någonsin få mig att inse att detta är en rimlig väg att gå. Markägaren får ju ersättning av energibolagen och det är så det ska vara och inga nya speciella skatter. Bildar man en fastighet då får man ju en kommunal avgift.

Skriftliga omdömen
Det har varit en stor fråga för borgligheten och man driver också detta. Före valet sa man att dessa omdömen skulle vara sekretessbelagda men så är det inte utan de är offentliga och kan skada baren på många olika sätt. Att ha sekretess skulle vara en grundlagsfråga så då svek man i stället vallöftet och hoppas på att det glöms bort.

Mona Sahlin och media
Hon får 5 gånger mer kritisk media än vad Reinfeldt fick när han var i opposition. När det gäller artiklar i media så handlar 27 % om något negativt mot 6 % för Reinfeldt.


Tänk då hur regeringen Reinfeldt raserat välfärden och man söker upp få som drabbas av högerpolitiken

.
Det är egentligen inte så konstigt då media nästan till 100 % är borgligt ägda och ingen ska inbilla mig att man inte försöker styra åt det håll man vill. Man ser ju hur TV4 agerar och de hittar alltid de kritiska rösterna som Lotta Gröning som aldrig kan säga något positivt om partiet trots hon säger sig vara socialdemokrat. Tro det den som villBättre höja skatten för alla utom sjuka, arbetslösa, pensionärer, för de är de enda som ligger kvar i högskattesamhället.

Om inte hoppas jag massor av alliansare blir arbetslösa.
varför inte en 2 miljoner alliansare som blir arbetslösa.
Nog skulle de mjukna. Men som sagt det finns skatter att hämta kan sjuka , arbetslösa, pensionärer plågas av sänkta ersättningar höga skatter och höjda avgifter nog kan fler komma in i den skattesatsen.

För mig får de ta skatter var fanken de vill, Bara de sämst ställda får mer att leva av.

Jag tror inte många i samhället som idag kryper på marken av en vidrig politik bryr sig speciellt mycket om var skatterna kommer.
bara det ger mer till dessa.

man ser ju hur en girig överklass tar för sig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM