TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi har idag den näst högsta ungdomsarbetslösheten inom EU, då 24 % av ungdomarna upp till 25 år är utan jobb. Ska man tro konjunkturinstitutet kommer den att närma sig 30 % nästa år. Tänk att vi har en högre ungdomsarbetslöshet än de nya medlemsländerna.


I Danmark där ligger ungdomsarbetslösheten på ca 9 %.


Jag är inte förvånad, inte ett enda dugg för ska arbetslösheten pressas ner så måste man vidta aktiva åtgärder vilket inte skett. Först skar man ju i stort sett bort alla pengar för åtgärder och sedan slår man sig för bröstet för man marginellt ökar anslagen och säger att ingen regering gjort så mycket.


Man behöver ju inte ens argumentera i det här fallet då resultatet talar sitt tydliga språk. Littorin och hela regeringen för en skitpolitik och han har ju sagt själv att det blir ett skitår. Nu tror jag att det blir fel skitår för man harr sänkt skatterna så man har inte råd med åtgärder säger man.


Det är synd om våra ungdomar då uppemot en av tre måste vara arbetslös och många kommer inte heller att ha arbetslöshetskassa. Det har dessutom varit viktigare att få hem en person som är dömd för medhjälp till flera mord.Vilket (s)kitinlägg... som valigt inget kontruktivt...

kanske borde arbetslösheten vara ännu större. Fortfarande så är alliansen i opinonsmätningarna otäckt stora.
är det fortfarande alldeles för många som får del av jobbskatteavdraget.
Ja jag tror så.
Borg talar om en arbetslöshet på 11-12%
Men den kanske borde vara 51% då först börjar vi få en majoritet där socialförsäkringar värnas om.
Där kapitalismen kan ifrågasättas.

För solidaritet verkar inte alls längre finnas i detta land.
Att lönedumpning och unga kommer få sina liv förstörda där pension m. m blir urkass
Och där många kommer hamna i hemlöshet misär och kriminalitet.

Ja det är bara tacka högerpolitiken för sånt.
När En sådan som Maud säger " nu är det de rikas tur bli rikare" ja då är ribban lagd låt så ske men inbilla er inte att unga stillasittande kommer följa sådana javla regler.
lagen är ingen lag annat än för överklass ochkapitalister. För de i samhällets botten finns andra lagar.
De lagarna kan på sikt ta över
Varför jämför du Danmark med Sverige? I Danmark kör man i princip en Sverigedemokratisk politik som ni Socialdemokrater föraktar så mycket. Så använd inte detta land i dina jämförelser för att försöka ta några politiska poäng.
Vad är då sossarnas lösning? Att fortsätta ha gränserna på vid gavel och släppa in än mer arbetskraft? Det finns inga jobb till svenskarna men både moderater och sossar jobbar stenhårt för att få hit fler arbetslösa som ska tävla om jobben.
Du verkar inte klara av att göra någon som helst analys av varför ungdomsarbetslösheten är vad den är. Din analys stannar vid "att" men du klarar inte av att gå vidare till "hur" och "varför" (och ändå är du kommunalråd!).

Du jämför med Danmark, men din kunskap om hur det ser ut i Sverige och i Danmark verkar generande låg. Hur ser tex lagar om anställningsskydd ut i Sverige och Danmark?
I Sverige är ju LAS den största boven när det gäller ungdomsarbetslöshet. När principen "sist in-först ut" tillämpas, vem drabbas då?

Varför ser det som det gör i Danmark?
Hej!

Ungdomsarbetslösheten är ett stort problem för de som drabbas av den. Jag kan verkligen hålla med om att vi måste alla försöka bidra med nya idéer och förslag på vad vi kan göra utan att försöka plocka politiska poäng genom att gömma oss bakom förlegade politiska ideologier.

Använder man sig på ett professionellt sätt av verktyget Omvärldsbevakning och Omvärldsanalys och bestämmer sig för att undersöka just ungdomar och arbetsmarknad så hittar man faktiskt väldigt många intressanta saker.

I Kanada så har man lyckats väldigt väl därför att skolan och den högre utbildningen är bättre på att samverka med arbetsmarknad och näringslivet än vad som är fallet i Sverige. På skolnivå så använder man sig av något som kallas för "Service Learning" som innebär att olika aktörer som utgår ifrån samhällsnytta samverkar med skolor så att eleverna kan få praktisk erfarenhet samtidigt som de går i skolan. Denna samhällsnytta kan se olika ut inom olika typer av organisationer. Det kan vara allt ifrån att hjälpa till i utsatta statsdelar till att organisationer hjälper till att bygga billigt boende som alla har råd med. Det finns en organisation i Amerika tex som heter AmeriCorps, en civil organisation där alla är välkomna och där man bland annat sysslar med att hjälpa skolor och elever i utsatta statsdelar till att jobba med att bygga billigt boende , men också att bedriva krishantering och krisberedskap.

I Kanada så har de utvecklat också ett bra system för de som väljer att gå vidare efter gymnasiet , då de har ett system som heter Federal Student Workers Experience Program som är aktiv samverkan mellan utbildning och federala myndigheter. Syftet är att studenterna under sin utbildning får möjlighet till kvalificerad arbetslivserfarenhet som är direkt anpassat till elevens studieprogram. På så sätt står de bättre rustade för arbetsmarknaden på examensdagen.

Dessutom är det så att till skillnad ifrån Sverige där det offentliga snabbt rustas ned så satsar man stort inom de federala myndigheterna i Kanada och de har därför satsat på något som heter The Canada School Of Public Service som förbereder nyutexaminerade för en karriär inom de federala myndigheterna. Desstutom är det så att i både Amerika och Kanada så efterfrågas unga nyutexaminerade, vilket inte är fallet i Sverige.

Eftersom det är just samverkan mellan skola-utbildning och verkligheten som är så viktig för att ungdomarna skall kunna få arbetslivserfarenhet, så har jag samlat in massvis med material som jag delvis använt mig av när jag skrev min examinationsuppgift i Omvärldsanalys om det här. Så om någon är intresserad av att veta mer om samverkan mellan utbildning och verklighet så tveka inte att mejla mig eller ta kontakt via Facebook där jag också finns.

Mvh

Mikael
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM