TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har eller kommer att tillskjuta lite pengar till kommuner och landsting i vårbudgeten. Det är bra men det är alldeles för lite. Det skulle behövas minst tre gånger så mycket eller rättare sagt 20 miljarder kronor.


I Umeå tappar vi över 300 miljoner kronor vilket motsvarar en skattesats runt 1.50 och det är i den storleksordningen det rör sig i. Vi ska därmed plocka bort välfärd för motsvarande summa vilket är mer än vad fritidsnämnden och kulturnämnden kostar tillsammans och det förstår ju var och en att det går inte.


I svåra tider är den verksamheten ännu viktigare. Jag är helt övertygad om att kultur och fritid är det billigaste sättet att bedriva förbyggande arbete bland barn och ungdomar. Utan fritid och kultur skulle fler hamna på sidan om och det är då de stora kostnaderna uppkommer. Det är en av de viktigaste åtgärderna för att förebygga at tbarn och ungdomar hamnar snett


Moderaternas, centerns, kristdemokraterns och folkpartiets lokala företrädare runt om i landet går ut och berömmer regeringen för tillskottet och samtidigt vet man att det är alldeles för lite pengar. Om det inte vore för att de är så fega så skulle man ju ryta till på allvar. Det är rent sagt ett löjligt agerandeJa varför inte höja skatten så att folk förstår vad alliansen har ställt till med genom sin sänkning av skatten för höginkomsttagare samt den avgiftshöjning av a-kassan som genomfördes så fort dom kom till makten, vilket idag leder till utökade utgifter i sociala delen av en kommuns verksamhet.
Svårt att höja kommunal-skatten eftersom det innebär att alla får betala även de som inte fick nån vidare statlig skattesänkning. I landstinget är det ju också kärvt.

Med skattehöjning i landsting och kommun blir det ännu mer ta från de fattiga och ge till de rika...

Att det blir svåra tider är helt klart nu när den borgerliga passiva politiken får fullt genomslag. Tyvärr tror jag att de är ute efter en nedmontering av generella välfärdspolitiken. De sitter nog i sina slutna rum och applåderar när de ser att kommunerna och landstingen får svårt att hålla igång en bra kvalite i skola, vård och omsorg. Då kommer de privata lösningarna att gå stärkta ur krisen eftersom vi som har råd kan köpa vad vi behöver med hjälp av de extra kronorna i plånboken som vi fått av Fredde&Co.

Resultatet blir att stödet för en generell välfärdspolitik sjunker i landet och vi går mot den utveckling som vi har sett i USA.
Du har så rätt Britta. Dom som har det sämst ställt som sjuka och arbetslösa har fått det mycket värre med Reinfeldt och de tål igen höjd skatt i kommuner eller landsting. Det är staten som ska höja för att klara välfärden
Man måste kontrollera om kommunen har fattat beslut om något onödigt. Eftertanke kan kanske fundera över vad man kunnat avvara.
Hur tror Du de som jobbar ställer sig till att bli av med jobbavdraget. Kanske skall de gå direkt till resp. kommun?
Sociáldemokraterna är en aning tafatta i dagens politik. Först säger man det behövs mer pengar till kommunen. När pengar kommer skall Ni fråga var hamnar kosingen. Ett nytt kommunalhus,Ett som i Uppsdala Konserthus. Konserthuset blev dyrare än politikernb tänkt. Men det viktigaste är att den årliga kostnaden äter upp mycket pengar som man skulle behövt i vård och omsorg.
1) Minska utgifterna

Först o främst blir det inköpsstopp. anställningsstopp, utbildningsstopp, inga studiebesök i främmande land. Spara in på externhyror , skjut på investeringar. Försök att undvika stafettläkare.

2) Öka inkomsterna

Sälj kompetens och kunskap dyrt till andra länder om hur vår välfärdsorganisation fungerar. Dvs: organiserandet av god kvalitet i äldreomsorg och barnomsorg. Se över vilka avgifter som kan höjas. Om vi kunde ha en progressiv kommunalskatt skulle jag förorda det trots att jag själv skulle få ökad skatt. Kommunal värnskatt; finns det???

Kort sagt Umeå Kommun och VLL måste försöka undvika uppsägning av personal i största möjliga utsträckning. Personalen är ju de som bär välfärden och är vår största tillgång.

300 miljoner är fruktansvärt mycket pengar.... Det värsta är att i såna här tider när folk förlorar jobb och det blir slitsamt hemma så behöver vi mer pengar till BUP, psykiatrin, skolhälsovården etc.. och inte mindre.
Många inbillar sig att vi alltjämt har ett trygghetsnät i det här landet. Det har vi inte: bli arbetslös, och du får a-kassan indragen för minsta livstecken. Bli sjukskriven: och du blir av med sjukpenningen vid minsta livstecken. Socialbidrag? Du får ingenting om du har så mycket som en påse havregryn hemma. I dag: normal inkomst, i morgon: fattig som en kambodjan. Då gäller för den enskilde, spara, spara mer, spara ännu mer; annars klarar man sig inte.

Alltmedan samhällets toppar berikar sig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM