TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går kom regeringen med ett glädjande besked nämligen om mer pengar till kommunerna även om det är som en brödsmula i en tallrik med ”bryta”. Det fanns inte med några pengar för innevarande år och det är för lite 2010. De 10 miljarder som socialdemokraterna lagde i sin budget är också för lite. Skatteintäkterna i budgeten baserades på en prognos vid den tidpunkten och sedan dess har ekonomin försämrats radikalt.


Vi har ännu inte den senaste prognosen utan den kommer den 23 april men i slutet av februari så hade vi redan då tappat över två hundra miljoner sedan vi gjorde budgeten för detta år. Vi har även räknat lite grovt med att tappet blir ytterligare 100 miljoner. Det blir oerhört svårt att klara detta utan att det blir indragningar. Vi lade ett förslag igår där nämnderna redan nu måste börja minska kostnaderna för att inte få ett underskott för detta år, ett underskott som då måste tas igen i framtiden.


Tillskotten är för små och alliansens företrädare är för veka - det behövs mera pengar! Jag hoppas att regeringen inser allvaret och återkommer i höstbudgeten och jag tror att de inte törs vara så snåla som nu när budgeten för valåret läggs.


Det finns dock i regeringens taktik att gå ifrån den generella välfärdspolitiken och det här är ett led i detta.2009-04-08, 11:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM