TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det sker stora förändringar i samhället sedan högerregeringen tillträdde. Jag påstår och har fog för att man nu är på väg att gå ifrån den generella välfärdspolitiken mot ett system med grundtrygghet. Bland annat är inkomstbortfallsprincipen i våra trygghetssystem såsom sjukförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen, pensionssystemet på väg bort. Men det sker också försämringar när det gäller kollektivtrafiken, sjukvården, tandvården, skolan, skatterna, stödet till kommunerna, mer privatiseringarna osv. osv.

 

Redan nu har man lyckats att genomföra ett skifte genom att försämrat sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Många känner idag sig tvingade att ta till försäkringar istället för att skyddet ska finansieras via avgifter i sjuk- och arbetsskadeförsäkringen liksom arbetslöshetsförsäkringen.


Allt skydd som man ska ha måste ju finansieras och när man går över till försäkringslösningarna ifrån att tidigare ha finansierat det gemensamt då lämnar man den generella välfärdspoltiken. Då gäller inte principerna om en gemensam finansiering och efter behov. Nedrustningen innebär att välfärdspolitiken är på väg att försvinna i rask takt.

Andra korta notiser:

 

* Livsmedelssabotagen
Det är skrämmande med de sabotage som har riktats mot livsmedelsindustrin, främst mot kyckling men även andra livsmedel har ju drabbats såsom frukt. Det senare är helt obegripligt.


Jag skulle inte bli förvånad om det är någon typ av djurrättsaktivistgrupp även om nu ingen ännu tagit på sig ansvaret. Oavsett vem eller vilka det är så är det rena rama terrorismen. Det är dock svårt att förstå vart attentaten har skett då glaset legat i förpackade varor. Jag hoppas att förövarna åker fast och så fort som möjligt.

* Östberg
Annika Östberg är på väg till Sverige efter att ha suttit många år i fängelse i USA, dömd för livstids fängelse, för medhjälp till mord. Det här ska ha kommit fram efter en överenskommelse med Sveriges regering. En vanlig fråga man får i den här typen av ärenden är varför Sverige tar hem fångar som dömts i andra länder och att de svenska skattebetalarna därmed får stå kostnaderna.


Det finns internationella konventioner och det händer även att personer som dömts i Sverige får avtjäna sitt straff i sitt hemland. USA har inte en speciellt god kriminalvård. Den framstår mera ha inslag av förvaring och straff än att återanpassa brottslingar till samhället. I vilket fall som helst behövs det bättre information till våra medborgare om man ska öka acceptansen för den här typen av åtgärder.Lennart:
Nu är det ju så att folk började ta privata sjukförsäkringar redan INNAN valet 2006. Undrar hur det nu kom sig, när Sverige hade det högsta skattetrycket i världen och när Partiet ledde landet? Det har inget att göra med det som nu håller på att hända - offentlig verksamhet som inte konkurrensutsätts blir ineffektiva - vilket enkelt löses med monopol (ingen konkurrens) och höjda skatter...
Mikael:

Hear, hear!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM