TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är ingen hemlighet att jag brukar vakna ganska tidigt, runt kl. 5 för att då i lugn och ro läsa tidningen. Idag var det några positiva saker både i VK och i DN. Bland annat om att vi kan bli bönhöra på mera pengar till kommunerna som det står om i tidningen.


Nordebo, politisk chefredaktör på VK, hade även till vissa delar en sund ledare. I dagens VK skriver han att det är rimligt att Wanja stannar. Han skriver vidare:

 

"Det måste bli slut på förhastade avgångar i av drev uppjagade stämningslägen. Flockmentalitet utan tålamod att lyssna till förklaringar eller överväga förlåtelse leder på sikt till ett sorgligt slöseri med kompetens och erfarenhet."


Det är självklart bara att hålla med och analysera vad som ligger bakom den här typen av drev eller häxjakt som jag kallade det i gårdagens blogg. Men för att jag säger så och håller med Nordebo i detta betyder inte att jag har blivit liberal utan det är snare att jag har liten förståelse för den häxjakt som många i arbetarrörelsen ägnar sig åt och inte vill ta till sig av de förklaringar son ges. Det är många som betett sig illa och jag tycker också med de förklaringar som kommit från Wanja och andra att LO fattade ett riktigt beslut.


Det gäller att analysera hur man styr och hur man delegerar den här typen av beslut. Jag har sagt det tidigare och gör det igen att det inte är pensionerna som är problemet utan det är de höga lönerna. Sedan förstår jag inte hur media räknar då de alltid lägger ihop vad en person har för "fallskärm" eller sin berättigande pension som i de flesta fall brukar hamna mellan 75 till 80 % av lönen. Så är avtalen konstruerade i stort sett på hela den svenska arbetsmarknaden och det har även alla journalister i sina avtal.
I övrigt finns i pensionssystemet många lösningar då man kan avsätta mera beroende på hur personen har sitt pensionsreglemente, men är det högre avsättningar så är lönen lägre för man tittar på en totaluppgörelse när man anställer folk.


Problemet är och har varit att det finns ett tak i det allmänna systemet och därför tvingas man till speciallösningar för de pensionsberäkningar som överstiger beräkningsgrunden 7,5 basbelopp.


Så det är bra att fler såsom Nordebo väljer att diskutera den drevjakt som pågår men som enligt min uppfattning denna gång var väldigt speciell då inte AMF:s ordförande nästan har nämnts som ansvarig för pensionsavtalet. Sedan delar jag trots berömmet inte allt Nordebo skrev utan det som citerades ovan.


* Kommunernas ekonomi
Jag har under en längre tid bloggat och skrivit om att kommunerna behöver mera pengar annars blir det kraftiga nedrustningar av välfärden. I dagens Västerbottenstidningar finns redovisat vad vi vill nämligen ett tillskott på 10 miljarder innevarande år och 20 nästa år.


Partiet centralt hade halva den summan men det byggde på prognoser för tiden före jul och våra siffror utgår ifrån vad vi vet idag. Vi får vänta och se vad regeringen bygger sina på. I dagens nyheter kan man läsa att regeringen kommer med 7 miljarder 2010, och en minskning till 5 år 2011 och 2012.
Jag tycker det är bra att det kommer mer pengar till 2010 och har även trott att det skulle bli så trots att både finansministern och statsministern varit ute och talat somt att det inte kommer några nya pengar.


Skulle de prognoser som konjunkturinstitutet men även Borgs gälla så är det definitivt för lite definitivt men det finns ju fler budgetar som man kan rätta till detta. Självklart skulle det dock behövas mer pengar redan under innevarande år. Det är även för lite för 2010 och definitivt för lite de därefter kommande åren om det nu inte kommer en uppgång som regeringen måste tro då de sänker bidragen. Jag väntar och vill se hur de räknat innan jag kan ge ris eller ros.2009-04-07, 09:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM