TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu sitter jag fortfarande på vår distriktskongress och det är helt klart att det bland alla finns en stor oro över hur den politik högerregeringen för påverkar våra kommuner och landsting och därmed hotar välfärden i kommuner och landsting.


Jag har försökt leta och se hur ekonomin gått under Socialdemokratiska regeringar och under borgliga regeringar. Jag kan inte finna att det någonsin skett en negativ tillväxt under något år då socialdemokraterna styrt landet.


Nu vet vi att det kommer att bli en negativ utveckling av BNP under flera år framåt och tittar man tillbaka så har det även under tidigare högerregeringar varit dåligt med tillväxten då man styrt. Högerpolitik ger inte tillväxt utan de enda som får lite tillväxt är de människor som har det bäst fått lite mer pengar att röra sig med.


Borg sa som en kommentar på regeringens första budget att om två år kommer man att se effekterna av den förda politiken. Tänk så rätt Borg hade. Vi ser effekterna av en ekonomi som håller på att rasa samman.


Han sa också att den förda politiken skulle ge jobb men det har vi inte sett röken av. Aldrig har så många blivit arbetslösa som nu och regeringen sa också när varslen började komma att det var bara varsel. Sanningen är att nästan alla varsel har gett arbetslös och de som ligger kvar kommer också att ge nya arbetslösa.


Regeringen har också sagt att man tar krafttag mot ungdomsarbetslösheten och Sverige har den näst högsta arbetslösheten i Europa
Calmfors som regeringens expert har också sagt att regeringens åtgärder är helt otillräckliga och självklart har han rättMed tanke på inlägget så kan jag inte dra andra slutsatser än att "nyheten" om att världen just nu genomgår en GLOBAL finanskris ännu inte har nått Umeå. Låt mig föregå nyheten och avslöja att budgetunderskott, arbetslöshet och negativa tillväxttal inte är en isolerad svensk företeelse.

Eller kan det vara så att du Lennart även vill ge Borg skulden för att banker och kreditinstitut världen över måste hållas under armarna respektive regeringar? Kan det verkligen vara på så sätt att den globala efterfrågan efter råvaror, och förädlade produkter skulle blomstra bara vi hade en socialdemokratisk svensk finansminister(Har dock lite svårt att se att konsumenterna vill köpa fler nya bilar efter att ha fått en skattehöjning)? Många frågor, men jag är säker på att du Lennart med din outsinliga källa av visdom kan ge dem ett svar.
Den internationella krisen är inte regeringens fel. Men deras passivitet är förödande för landet och alla vi som bor här.

Borg borde studera Krugman.

Spara är att slösa på människor
http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article4816341.ab
Ja, det vi kan se är att arbetslösheten förmodligen är lägre än den varit med en S-regering. S förslagen som lagts de senaste åren och nu under krisen känns inte jobbskapande direkt.
Lennart, du får ursäkta, men du får nog höja nivån på kritiken mot regeringen något. Eftersom du uppenbarligen har tillgång till internet så förmodar jag att du har hört talas om den globala finanskrisen. I höstas innan krisen var arbetslösheten den lägsta sen början av 90-talet. Att vi har extremt svåra år med negativ tillväxt framför oss är ett faktum oavsett vilka som styr. Kritisera alliansen för det som de kan och ska kritiseras för (och det är mycket), men vi kommer inte att vinna valet 2010 genom att kritisera dem för en global finanskris. Riktigt så korkade är inte folk.
Ingen har påstått att den internationella finanskrisen är den svenska regeringens fel. Men i ett sådant här allvarligt läge är det särskilt angeläget att agera. Man måste agera snabbt så att krisen inte förvärras.

Men nu ser vi resultatet med EU:s näst högsta ungdomsarbetslöshet. Varför klarar sig nästan alla andra länder mycket bättre än Sverige? Och varför har den svenska kronan sjunkit med 15 % mot omvärldens valutor?

Regeringens passivitet börjar visa sig allt mer. Ungdomarna få betala ett högt pris!
Japp dom som har ett arbete och inte är sjuka, har nu märkt 1000-lappen som M har kämpat för.
Och DOM är väl cirkus 60 - 70% av dom röstberättigade.
Rent krasst alltså.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM