TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

1 en del kommuner och landsting har man stora funderingar över hur man ska få budgeten för 2010 att gå ihop. Orsaken är självklart att pengarna räcker inte till. Sedan man tog budgeten för i år så har man i stort sett tappat motsvarande en skattesats på mellan 1,20 och 1.40.


För oss i Umeå är det ungefär 250 miljoner men så har arbetsgivaravgiften sänkts vilket gör ca 40 miljoner. Nu grundar detta sig på februariprognosen så möjligen har det blivit ännu värre då regeringen bara för några dagar sedan ännu en gång skrivit ner sina prognoser på BNP.


Enligt min och många andras mening så kan inte kommuner och landsting höja skatten utan det är regeringen som måste tillföra mera pengar till oss. Det är också regeringen som tidigare sänkt sina skatter och mest för dom som har det bäst och regeringen har inte räknat upp de bidrag som kommunerna får.


Höj inte kommunal och landstingsskatten det är regeringen som ska ge oss dom ekonomiska förutsättningarna och ha ett inkomst och utjämningssystem så vi kan klara våra uppdrag.


Får vi inga mer pengar blir det nedragningar i sjukvården, i äldreomsorgen, i skolan, i barnomsorgen, ja all verksamhet hotas i dessa tider och samtidigt lägger regeringen en massa förslag som fördyrar för landsting och kommuner.
Vi ser ju hur våra kommuner i vårt län har det, vi tappar över 200 miljoner men vi har sett centersyrda Vilhelmina. Sorsele. Vindeln. Nordmalin. Robertsfors prata om den katastrofala ekonomiska situationen man har men jag är övertygad om att tappet är i stort sett lika stort i alla kommuner.

A-kassan
Nu börjar de olika a-kassorna få problem och tvingas höja sina avgifter för att klara sig. I dagarna har vi hör kommunals a.kassa tvingas ta beslut om en höjning med hundra kronor och där åkte de skattesänkningar som man fick av jobbavdraget. Så rgeringens politik slår nu också hårdare mot de grupper som har större risk att bli arbetslös och har inga förutsättningar att klara sig utan att vara med. Regeringens politik innebär högre a-kasseavgifter då regeringens politik ger högre arbetslöshetIn med Bodström som partiledare.
ge honom miljoner i årslön, bara han ställer upp.
Mona är en katastrof varför valde man henne.
Helt sanslöst.

Bodström är ung och får ungdomarna med sig.
Jag fattar inte hur inkompetenta är ledningen i sossrna välja Mona.
Obegripligt.

Och sedan Wanja på detta .
Detta går åt pipan.

Vinner moderaterna en gång till slaktas Sverige.
har man barn ska man skicka dem till ett annat Land.

Sverige blir ett miniUSA hur i hälvete kunde det ske.
Om Umeå anser att man skall ha drygt 200 miljoner på staten hur mycket skall staten då betala ut sammanlagt till alla kommuner och landsting?
http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article4816341.ab

Kolla här Lennart o alla andra
Nobelpristagaren i ekonomi ger stöd för Keynes.
Ifall man tittar på årsredovisningarna för Umeå Kommun så kan man se att skatteintäkterna ökat med 37% från 2001 till 2007 samtidigt som befolkningen endast ökat med 5%.

Att ni under en lång räcka med goda år har skruvat utgiftskranen i botten gör att det ter sig lite magstarkt att kräva statsbidrag när konjunkturen vänder. Vi övriga som inte leker jultomte med andras pengar måste ju planera och budgetera med framförhållning så att kostnadskostymen även passar under magra år. Frågan är varför du anser kommunpolitiker vara undantagna från den regeln?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM