TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jobben upphör i en mycket snabb takt och det kan nästan liknas med ett störtregn. Det befaras att vi kommer att gå mot en massarbetslöshet som sällan skådats.


Efter att ha varit på Kommuninvest årsstämma och pratat med kollegor av olika partifärg runt om i landet så förstår man också att det kommer uppsägningar i de allra flesta kommunerna. Och orsaken är brist på pengar.
Ändå väljer regeringen inte att vidta några åtgärder för att försöka dämpa ökningen av arbetslösheten. Vårt samstämmiga budskap är mera pengar till kommunerna. Då blir det mindre arbetslösa och kostnaderna blir inte så stora för regeringen.


När folk går ut i arbetslöshet så hamnar man de på ett konto där pengarna likväl tickar ut och där ingen nytta görs. Stannar man kvar i kommunerna så blir det fler händer i sjukvården, äldreomsorgen, mindre barngrupper i förskolan och fler lärare.


Det är många kommuner som ökar barnantalet i grupperna från att ha haft runt 18 barn som målsättning. Och när jag frågor runt så har jag inte träffat i alla fall ännu en kollega som har så få barn som mål i barngrupperna som vi.
På TV ser man föräldrar, elever och lärare reagera mot kommunpolitikerna på nedskärningarna vilket måste bero på att man inte fått ut informationen att det är regeringen som är orsaken till standardsänkningarna. Detta då kommunerna inte får mera pengar för att driva den verksamhet man är satt att göra.


Vi får betydligt mindre skatteintäkter på grund av att antalet arbetade timmar minskar. Jag har däremot inte sett regeringen vidta några åtgärder eller nedskärningar på den statliga sidan, trots att skatteintäkterna minskar även där. Vi ska ha en budget i balans – dvs. vi som har välfärdstjänsterna medan regeringen kan låta statsbudgeten gå med stora underskott. Resultatet blir att kommuner och landsting tvingas höja skatten eller skära i verksamheten.


* Littorins skitpolitik
Jobbförmedlarna tycker att Littorins arbetsmarknadspolitik riskerar att leda till högre arbetslöshet och skälen är att åtgärderna är felaktiga, för få, för små och för lite resurser. Jag är helt säker på att de har helt rätt.


* Resursslöseri
Man blir mörkrädd när man hör att mat för 27 miljarder kastas bort. Mycket kastas som är felfritt på grund av märkningen ”bäst före”. Det har visat sig att mycket mat håller bra mycket längre än just bäst före och konsumenterna har inbillats att man inte kan äta när det gått över tiden bäst före.2009-04-03, 08:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Men det var då ett himla gnäll. Du har varit kommunalråd i evigheter varav flera år med högkonjunktur. Hade du sparat åtminstone någon slant så hade du haft en buffert nu. Men det klarade du inte av. Det är dock inte statens problem. Jag betalar nog med skatt till min kommun och till kostnads- och skatteutjämningarna utan att även betala för varenda spenderarsjuk kommungubbe som inte kan budgetera med framförhållning.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM