TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går skrev jag om KI:s bedömningar om framtiden. Några timmar senare kom finansministern med ännu dystrare prognoser och säger att det blir 12 % massarbetslöshet 2011 och att BNP faller med 4,2 % mera än vad konjunkturinstitutets bedömde.


När regeringen lade sin höstbudget var det glädjande prognoser och det skulle finnas gott om pengar för kommunerna. I Umeå tappar vi uppemot 250 miljoner, dvs. mer än en krona i skatt. I januari sa regeringen att i år skulle BNP öka med 0,8 %, plus 1,5 nästa år och 3,5 år 2011.


Hela tiden blir prognoserna sämre och sämre och det blir värre och värre för kommunerna vilket är en självklarhet när regeringen ingenting gör för att stimulera ekonomin och inte minst i kommunerna.


De neddragningar som kommer att ske i Sveriges kommuner och landsting beror inte på kommunpolitikerna, oavsett partifärg i kommunledningen, utan det beror på Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund.


Hade man inte sänkt skatterna så mycket så har man nu haft mera pengar till att stimulera när konjunkturen går ner. Nu finns det inga pengar till kommuner och landsting och inte heller till utbildning för de som är arbetslösa.


I Umeå fanns inte utrymme för skattesänkningar som alliansens företrädare föreslog för knappt ett år sedan. Det kommer också att visa sig när vi inte har pengar att höja ramarna för våra nämnder i nästa budget.


Det märkliga är att media inte jagar regeringen för att landet förfaller. De kampanjar istället mot socialdemokratin som inte minst TV4 och Aftonbladet gör. Såg bland annat Ekdal i går och där ser man kampanjdelen tydligt för vad vet till exempel aftonbladets bitr. Kulturredaktör om vårt parti för att ta ett exempel. Vad vet hon om folkrörelse eller inte? Inte ett dugg. Men jag ska inte ödsla mera krut på detta. Den som tänker lite längre ser kampanjupplägget som ska skymma regeringens totala misslyckande.


* Höga pensioner
Det går heller inte en enda dag utan att det är diskussioner och felaktigheter om pensioner, så även hos Ekdal. Det allmänna pensionssystemet ger bara pension upp till en viss nivå (är inte helt säker på om beräkningen fortfarande ligger på max 7,5 basbelopp).


Men det innebär i alla fall att om alla ska ha en pension runt 75 % av lönen så blir avsättningen till tjänstepensionen ganska hög. Först avsätts för en tjänstepension som motsvarar ett tillägg på den allmänna pensionen som ger runt 10 % i tillägg.


För resten över taket på det allmänna så är det hela pensionen som arbetsgivaren betalar till tjänstepensionssystemet. Ju högre lön desto dyrare. I kommunerna har vi trots allt många som har en lön som är betydligt högre än taket för den allmänna. Tänk om någon i media någon gång kunde ge en korrekt bild av pensionssystemet.


* Littorins skitår
Visst har Littorin rätt när han säger att det blir ett riktigt skitår. Problemet är att han inte ens för en skitpolitik när det gäller arbetsmarknadspolitiken. Han för ingen politik alls.


Frågan är om det är Littorins skitpolitik som har gett skitregler så att t.ex. en arbetslös metallarbetare inte ska få blogga i en tidning, trots att han inte får betalt för det eller om det istället är en snäv tolkning av en a-kassehandläggare.


Noterar också att Littorin tar avstånd från konjunkturinstitutets förslag om mera satsningar och han nöjer sig med att höja skatten för de som blir arbetslösa.


* Homoäktenskap
I går tog riksdagen ett beslut om könsneutrala äktenskap. Kunde läsa via nätet att många ledamöter oavsett partifärg kände det som ett historiskt beslut. Och visst var det historiskt och kanske är Sverige först i världen med detta, men varför har det blivit så märkvärdigt om man utgår från att alla människor är lika mycket värda?Vad var det som var fel angående pensionerna i Ekdals?

Det enda felet jag såg var att SAP tillsammans med LO avskärmar sig totalt mot sina gräsrötter. Jag tror att detta kan få ödesdigra konsekvenser för SAP…..tror tyvärr att både Vänsterparitet och Sverigedemokraterna kommer dra nytta av detta på SAP:s bekostnad.

Du som Kommunalråd sitter förmodligen på riktigt fina villkor? Är det något du vill redogöra för?
Så med andra ord kan skattesänkningar, enligt detta synsätt, inte ses som stimulans till ekonomin. Vilken nationalekonomisk litteratur skall man läsa för att få den uppfattningen?
Och där satt jag igår kväll och irriterade mig på att det bara var sossar i Ekdal. Tomas Enroth får sitta och prata rikspolitik helt oemotsagd - och ungefär lika nyanserat som du gör, och så visar det sig att det är kampanjer MOT socialdemokratin!

Mycket korkat sas i och för sig i går kväll, så det har du rätt i, men allt korkat sades av dina partikompisar.

Herrejösses! Kommunalråd?! Stackars Umeå...
Enbart vin&sprit gav 55 miljarder till statskassan.
Ändå så ger man inte kommuner pengar.
Jag är rädd dessa 55 miljarder kommer användas till
skattesänkningar för rika. Eller till bidrag där rika är mottagarna.
Akta er.
Vi har en grym regim.
Vinner de nästa väl då är det nån hitler som kommer i makt. Flintskallen vi nu har som stasminister kanske skaffar sig en liten mustach
Och så var Bertil Lund igång och återigen bryts de regler för vad som rimligtvis är ok att säga på bloggen.
"De neddragningar som kommer att ske i Sveriges kommuner och landsting beror inte på kommunpolitikerna---", hur i hela fridens namn resonerar du där?

Det är ju ni kommunalpolitiker som ansvarar för kommunens ekonomi, inte regeringen. Ditt resonemang påminner om ett litet barns, där allt alltid är någon annans fel.
Vad tycker du om detta tex?
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/inte-trovardigt-be-staten-om-pengar(1230170).gm

Det är nog tur att inte Mona Sahlins Allians mot Sverige inte sitter vid makten och jag och allt fler hoppas att det förblir så även efter nästa val.

Sedan vore det ju bra om tramsvänstern någon gång kunde definiera vilka dessa hemska "rika" är.

Ang homoäktenskap är inte Sverige först, långt ifrån (är du verkligen så okunnig så du trodde det?). Det tog Alliansregeringen tre år att införa det som (s) inte kunde få igenom på 12. Har för mig att Mona Sahlin ansvarade för detta och det bär ju hennes signum: misslyckande.
Ojdå, min bild av Mona Sahlins Allians mot Sverige är så negativ så det smög in sig ett 'inte' för mycket. Så här ska det stå i tredje stycket ovan:

Det är nog tur att inte Mona Sahlins Allians mot Sverige sitter vid makten och jag och allt fler hoppas att det förblir så även efter nästa val.

Dubbla negationer, tricky stuff!
När vi ändå talar om dålig ekonomistyrning så undrar jag hur mycket pengar din SAP-styrda kommun lagt på Per Carstedts etanolprojekt utan att göra ordentliga studier och förtester och hur dessa satsningar har påverkat ekonomin idag?

Om jag bodde i din kommun så skulle jag kräva att du och dom som beslutade om finansiering av sådana riskprojekt skulle stämmas på förlusten!
Faktum är att jag tack vare den sk "Robin Hood-skatten" varje månad ser till att sådana som du, oavsett var i landet ni bor, kan spendera pengar på saker som inte driver vare sig kommuner eller sverige framåt!!!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM